Oudergem

Ontdek onze kandidaten!

3. Lieve Jorens

Lieve woont met haar gezin in Oudergem sinds 2014. Ze is al vier jaar actief lid van Groen. Lieve houdt van de natuur maar geniet evenveel van het stadsleven en daarom is ze dol op Oudergem. Ze werkt als experte in marien milieu voor het Directoraat Generaal Leefmilieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Voor Groen is ze lid van de Politieke Raad en in Oudergem zet ze zich in om van de gemeente een dynamisch plek te maken waar het aangenaam wonen is.

 

 

8. Ivo Van Ginneken

Ik ben leraar Nederlands op een Franstalige school in Brussel en doe mijn werk met veel plezier. In mijn vrije tijd reis, tuinier en wandel ik graag. Ik woon al enkele jaren in de Lebon-wijk. Oudergem is een fijne gemeente om in te wonen, maar ik ben van mening dat het gemeentebeleid groener, socialer en democratischer moet worden. Daarom kies ik voor ECOLO-GROEN. 

 

 

 

15. Linda Raeyen

Geboren in 1957 te Testelt, een gezellig, groen dorp in de buurt van Averbode en Zichem.

Na talenstudies ben ik “blijven hangen” in Elsene, daarna woonde ik met mijn gezin heel lang en graag in Bosvoorde, en recenter ook enkele jaren in Sint-Pieters-Woluwe.

Dankzij mijn talenkennis had ik een zeer gevarieerde loopbaan: assistent bij de Ierse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, vertaler bij het kabinet van de eerste groene minister van Mobiliteit en bij de FOD Justitie.

Gaandeweg kreeg ik de groene microbe te pakken en werd ik lid van GROEN!.

Van 2003 tot 2006 was ik OCMW-raadslid in Watermaal-Bosvoorde voor Groen!-Ecolo.

In 2010 verkaste ik naar de Brusselse overheid, waar ik in 2017 o.a. mocht meewerken aan de organisatie van het burgerpanel over mobiliteit.

Sedert 2012 woon ik in een huis met zicht op de Groene Wandeling, dicht bij de Waversesteenweg.

Voor mij is deze kant van Brussel nog altijd een bevoorrechte plek, maar de luchtkwaliteit in de buurt van de grote invalswegen is verontrustend, vooral voor de kinderen en ouderen.

Ik ben kandidaat bij deze verkiezingen om samen met u van Oudergem een nog groenere, schonere en mensvriendelijkere plek te maken.