Elsene


Wie zijn we?

Ook in Elsene is Groen actief. We doen dat in de gemeenteraad via onze collega’s van Ecolo waarmee we hecht samenwerken en we doen dat op straat door actie te voeren en naar jou te luisteren.

Wil je met ons meewerken aan een groener Elsene door eens naar onze maandelijkse vergaderingen te komen, dan kan dat (je hoeft niet eens lid van Groen te zijn, al zijn we natuurlijk erg blij als je besluit om ons ook met een lidkaart te steunen). Geef een seintje aan Simon Boone en je wordt per mail uitgenodigd. Of anders hou je deze website maar in de gaten …

Volg ons ook op Facebook of op Twitter.

Doe mee

 

Onze schepen

Els_Elsene.jpg

Els Gossé

Schepen van Nederlandstalige cultuur & onderwijs, Wijkleven, Europa, Aankoopbeleid, IT & Smart City

Ik ben Els, 33 jaar, jurist-fiscalist. Na mijn studies in Gent begon ik in Brussel te werken en kwam ik in Elsene wonen omdat het zo’n levendige en dynamische gemeente is. In mijn vrije tijd maak ik dan ook gretig gebruik van het zeer gevarieerde aanbod aan culturele activiteiten in Elsene. Favoriete plekken heb ik te over: van de terrassen aan Flagey, de Vijvers van Elsene en de markt van Châtelain, tot het Viaductpark en de mooie tuin van het Elzenhof. Maar het zijn vooral de mensen die mijn hart gestolen hebben: de inwoners van onze gemeente die van overal lijken te komen, die 1001 verschillende origines hebben en altijd open staan om andere mensen te leren kennen. 

De komende zes jaar ga ik me samen met mijn collega-schepenen en -raadsleden inzetten om van Elsene een meer menselijke en gezonde gemeente te maken. Een fijne gemeente waar de lucht schoner is, waar je durft fietsen, waar écht geluisterd wordt naar de burgers ... Als schepen voor het wijkleven kom ik naar je toe, als schepen voor Europa wil ik de banden aanhalen met de vele Europese burgers en instellingen op ons grondgebied, en als schepen voor Nederlandstalige cultuur en onderwijs wil ik belangrijke stappen zetten in het dossier van de Nederlandstalige gemeenteschool en via cultuur de brug maken tussen de diverse gemeenschappen in Elsene.

www.elsgosse.be


Ons raadslid

Peggy Stevens

Gemeenteraadslid en Politieraadslid

In 1959 ben ik geboren in Leuven en het eerste deel van mijn leven bracht ik door in Aarschot. Op mijn veertigste ben ik verhuisd naar Elsene, naar de Snoekstraat, gelegen tussen Flagey en Jourdan. Deze buurt wordt wel eens le coin perdu genoemd, maar ik prijs me zeer gelukkig dat ik deze verloren hoek gevonden heb. Buren zijn geen onbekenden en zeggen elkaar goeiedag, aan openbaar vervoer is er geen gebrek en standplaatsen voor autodelen zijn ruimschoots aanwezig. Transitie is geen abstract begrip in onze wijk: communa en de outilitheque in de Graystraat, de (tijdelijk gesloten) gemeenschappelijke tuin in diezelfde straat, het duurzame wijkrestaurant ‘Refresh’ in de Scepterstraat, en het atelier ‘fais-le-toi-même’ op de hoek van de Waversesteenweg en de Wayenbergstraat. De buurt heb ik beter leren kennen door actieve deelname aan twee projecten van ‘Groene wijken’. Heel wat andere Elsenaren heb ik ontmoet via mijn vrijwilligerswerk bij Oxfam en in het gemeenschapscentrum Elzenhof (11.11.11).

‘s Morgens klimt mijn fietsje naar het Koninklijk Atheneum Etterbeek, waar ik sinds 1984 met hart en ziel Grieks en Latijn geef. De maatschappij en het onderwijs zijn sinds mijn begintijd veranderd, en onze school heeft een enorme uitbreiding gekend (van minder dan 200 leerlingen in 1984 tot bijna 1000 vandaag). Met Ecolo-Groen wil ik ervoor ijveren dat scholen de middelen en de steun krijgen die ze verdienen, en dat elk kind zich kan ontplooien in de beste omstandigheden.

Samen met de nieuwe ploeg wens ik dat onze gemeente de weg vindt naar een ecologisch en participatief beleid, dat ervoor zal zorgen dat Elsene groener, gezonder en gelijker wordt.