Vorst

Esmeralda Van den Bosch

Oud-schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden en Mobiliteit in Vorst

Esmeralda gaf in 2023 de fakkel door aan Kris Vanslambrouck

Na verschillende omzwervingen door Zweden en langs Berlijn, zocht Esmeralda een vaste stek in Brussel. Zo kwam ze terecht in Vorst, uit liefde voor wat groen vlakbij de deur: het Wiels-moeras, het park van Vorst en het Dudenpark. 

In 2018 volgde de stap naar de lokale politiek en werd ze als kandidaat op de lijst van Ecolo-Groen meteen verkozen tot schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden en dierenwelzijn. In die rol geeft ze vandaag het gemeentelijke cultuuraanbod vorm, samen met culturele partners zoals GC Ten Weyngaert. Ze zet ook met veel plezier haar schouders onder het Brede Schoolproject, de gemeentelijke basisscholen De Puzzel en De Wereldbrug en de Nederlandstalige bibliotheek Bib Vorst. 

 

“Als schepen van mobiliteit droom ik van veilige straten, aangename wijken en schone lucht.”

 

In 2020 nam zij de bevoegdheid mobiliteit over van haar Ecolo-collega Alain Mugabo. Als schepen van mobiliteit droomt ze van veilige straten, aangename wijken en schone lucht. Ze werkt nauw samen met het Brussels Gewest en minister Elke Van den Brandt om het lokale mobiliteitsbeleid goed af te stemmen op het gewestelijke mobiliteitsplan GoodMove. 

Esmeralda houdt van muurklimmen en yoga en geniet van een bezoekje aan de speeltuin of aan Bib Vorst met haar zoontje.