Een gemeenschappelijke visie voor Brussel

Voor een groene golf met een sociaal hart


Brussel is wat we delen. Het is onze stad, die bruist van potentieel en ambitie. Het Brussels Gewest vierde dit jaar zijn 30e verjaardag. In die 30 jaar is Brussel een kosmopolitische, superdiverse, dynamische en innovatieve stad geworden. Groen en Ecolo geloven in onze stad en zien een Brussel dat haar toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat; een Brussel dat taalgemeenschappen en culturen overschrijdt, en alle Brusselaars verenigt.

Daarom presenteren we een gemeenschappelijke visie voor Brussel. Samen gaan we voor een gezonder, groener, inclusiever en democratischer gewest. Brussel moet de hoofdstad van sociale en ecologische rechtvaardigheid worden; met iedereen, en voor iedereen.

De samenwerking tussen Groen en Ecolo wierp bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen al zijn vruchten af; de groene familie werd de grootste in Brussel. Iedereen die Brussel kent, weet dat om de stad te veranderen, het gewest en de gemeenten nauw moeten samenwerken. Daarom vragen we de kiezer om ook in mei de groene golf te laten doorzetten.


Elke Van den Brandt, lijsttrekker Brussels Parlement
Stijn Bex, lijsttrekker Vlaams Parlement
Tinne Van der Straeten, derde plaats Ecolo-Groen Kamer