Groen smeedt Brusselse stadscoalitie met Open Vld en one.brussels voor een gezonde, ambitieuze en inclusieve stad

03 Juni 2019

Groen smeedt Brusselse stadscoalitie met Open Vld en one.brussels voor een gezonde, ambitieuze en inclusieve stad

Groen kwam als grootste partij uit de verkiezingen in Brussel en nam vorige week het initiatief om met alle Nederlandstalige democratische partijen het gesprek aan te gaan. Groen start de komende dagen en weken samen met Open VLD en one.brussels-sp.a inhoudelijke gesprekken om tot een bestuursakkoord te komen op basis van gemeenschappelijke visietekst.


Wij houden van Brussel. Met overtuiging en passie. Van haar vele kleuren en hoeken, van haar potentieel, haar verscheidenheid, haar uitdagingen. Brussel kan nog zoveel meer zijn. Groen, Open Vld en one.brussels slaan de handen in elkaar om te bouwen aan een gezonde, ambitieuze en inclusieve stad.

Brussel is het kloppende hart van ons land. Brussel moet een stad zijn waar iedereen zich veilig en snel kan verplaatsen. Een stad die de gezondheid van haar burgers centraal stelt. Een stad die propere lucht ademt. We maken van Brussel een gezonde en leefbare stad.

Brussel heeft de jongste bevolking van het land. Investeren in onze jongeren is investeren in de toekomst. We zorgen dat iedereen zijn talenten kan ontwikkelen en kan zijn wie hij of zij wil zijn. Brussel moet een eerlijke stad zijn waar niemand uit de boot valt.

Brussel bruist van dynamiek, van ondernemerschap. In een meertalige en diverse grootstad zoeken we actief naar verbinding en samenwerking in plaats van ons terug te plooien op onszelf. We werken over taal- en andere grenzen heen, samen met de Brusselaars, voor de Brusselaars. Brussel, een stad die kansen geeft, die onderneemt.

Deze stadscoalitie wil een sterke Nederlandstalige partner zijn die bruggen bouwt. Een betrouwbare, eerlijke politiek en een slagkrachtig bestuur op maat van de Brusselaar. We werken samen voor Brussel.

Brussel is wat we delen.