Sint-Gillis

Jos Raymenants

Oud-schepen van duurzame ontwikkeling, Nederlandstalige aangelegenheden, gemeentelijke eigendom en energie in Sint-Gillis

Jos gaf in 2023 de fakkel door aan Suzanne Ryvers

Ik heb een hart voor Brussel. Al meer dan 15 woon ik in onze hoofdstad: eerst in Brussel stad, waar ik actief was als vrijwilliger en lokaal voorzitter voor Groen. Daarna verhuisde ik naar Sint-Gillis waar ik sinds 2028 schepen ben. Het DNA van Sint-Gillis past bij mij: ik hou van de diversiteit, het kosmopolitische karakter, de meertaligheid, de vele marktjes, de blauwgele club Union, … en nog zoveel meer. 

De afgelopen jaren heb ik enthousiast gewerkt aan een leefbare en duurzame gemeente. Zo realiseerde ik mee de Velotheek - een fietsbieb voor kinderen - en de uitbreiding van de Nederlandstalige naschoolse activiteiten (‘Brede school’): van coderen voor kinderen over yoga tot ‘circus zonder handen’. Als schepen van gemeentelijke eigendom realiseerde ik een plan voor de nieuwbouwsite ECAM: een plek voor vrije tijd met naschoolse activiteiten, een grote Franstalige crèche, een jeugdhuis, … 

 

"Ik geloof in de kracht van een duurzaam én sociaal energiebeleid. Samen met de Brusselaars werk ik aan de transitie naar een duurzame stad."

 

Vanuit duurzame ontwikkeling en klimaat richtte ik een energiegemeenschap op: een pioniersproject samen met La Pile en Foyer du Sud, realiseerde ik het gemeentelijke klimaatplan en startte ik met de energetische renovatie en het isoleren van onze gemeentelijke gebouwen. 

Naast schepen ben ik ook papa van 2 jonge kindjes en in mijn vrije tijd kan je mij op de (koers)fiets vinden. Verder hou ik van lopen, zwemmen en het lezen van historische romans in mijn schaarse vrije tijd.

 

Gerelateerde evenementen