Programma Koekelberg

De komende jaren willen we vooral inzetten op drie thema’s: mobiliteit, transparantie in bestuur en levenskwaliteit.

  • Mobiliteit, zoveel meer dan enkel autoverkeer: Jouw levenskwaliteit is belangrijk voor ons. Een aangename woonomgeving moet daarom voorrang hebben op de doorstroming van het autoverkeer.  Ook moet iedereen kunnen genieten van een vlotte mobiliteit. Daarom nemen we de kind-norm en seniorennorm als uitgangspunt. Wat op maat is van hen, is meteen aangenamer en veiliger voor alle buurtbewoners en weggebruikers.
  • Modern bestuur betekent transparantie en zin voor verantwoordelijkheid: Besturen doe je vanuit een open geest, niet alleen van bovenaf, maar meer en meer van onderuit. De tijd dat je als bestuurder eens in de zes jaar wordt beoordeeld, ligt hopelijk achter ons. Verantwoordingsplicht wordt structureel ingebouwd.
  • Levenskwaliteit is groeien en bloeien in een groene gemeente: Kwaliteitsvolle openbare ruimte versterkt de sociale cohesie. Als bewoners het voortouw nemen, dan willen we dit maximaal ondersteunen. Want we hebben gezien dat dit echt werkt: bar Eliza is een mooi voorbeeld van een warme wijk in een warme Gemeente.

Ontdek hier ons volledige programma!