Oudergem

Lieve Jorens

Schepen van Nederlandstalige zaken, gelijke kansen, diversiteit en informatica in Oudergem

Tijdens haar studies verloor Lieve haar hart aan Brussel. Ze woonde een tijdje in het centrum van de hoofdstad, verliet Brussel dan kort, om daarna voorgoed terug te keren. Sinds 2014 woont ze in Oudergem. In oktober 2018 werd ze schepen van Nederlandstalige aangelegenheden, diversiteit, gelijke kansen en informatica. 

 

"Ik wil bouwen aan een inclusief Oudergem, waar meertaligheid een kracht is en waar jong en oud kan genieten van een gevarieerd Nederlandstalig aanbod."

 

In Oudergem zet Lieve zich in voor een prikkelend en gevarieerd Nederlandstalig aanbod voor jong en oud. De meertalige context waarin kinderen opgroeien vindt ze erg uitdagend en tegelijk verrijkend: dat kan je terugvinden in de accenten die ze legt met haar beleid. Als schepen voor gelijke kansen droomt ze ervan om haar gemeente toegankelijker te maken voor iedereen. En dat ook via digitale inclusie, een niet te onderschatte drempel voor heel wat mensen. De gemeente organiseert talrijke initiatieven en opleidingen rond digitalisering om die inclusie te versnellen. 

Naast schepen is Lieve ook raadgever op het kabinet van Federaal Minister van Energie Tinne Van der Straeten, waar ze meewerkt aan een duurzaam en sociaal energiebeleid.