Anderlecht

Susanne Mueller-Huebsch

Schepen voor mobiliteit, openbare werken en stadsontwikkeling in Anderlecht

Ik werd geboren in Dresden in 1978 dat toen nog deel was van Oost-Duitsland en gelegen “achter de muur”. Net zoals 45 procent van onze stadsgenoten ben ik een nieuwe Brusselaar. Schepen worden in Anderlecht was aanvankelijk dus niet zo vanzelfsprekend. 

In 1989 mocht ik als kind tijdens de revolutie al de kracht van politiek ervaren. Na het vallen van de Berlijnse muur gingen de “poorten van de wereld” voor mij open en ging ik rechten studeren in Duitsland, Spanje en Frankrijk. Daarna kwam ik in Brussel terecht en was ik jarenlang actief in het Europees Parlement als expert in vervoers- en regionaal beleid. Mijn doel was om onze Europese toekomst mee vorm te geven. 

 

"Ik wil als schepen bouwen aan een gemeente waar iedereen zich goed voelt. De uitdagingen op vlak van mobiliteit en stadsontwikkeling pak ik met veel enthousiasme aan, steeds in dialoog met de bewoners. Op naar leefbare wijken, schone lucht en veilige straten voor iedereen!"

 

In 2012 kreeg ik de kans om als Europees burger deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik werd verkozen en leerde veel bij als oppositielid voor Ecolo-Groen in de gemeenteraad van Anderlecht. Na de verkiezingen van 2018 en onze intrede in de meerderheid werd ik schepen van mobiliteit, openbare werken en stadsontwikkeling. Vandaag werk ik vol enthousiasme aan de verbetering van de mobiliteit in onze gemeente. Nog een leuk weetje over mij: als schepen in ons meertalige Brussel spreek ik vloeiend de drie Belgische landstalen!