Be Bright, Use A Light

09 November 2023

Schaarbeek

Be Bright, Use A Light

“we zien het aantal fietsers jaar na jaar stijgen. In de Azaleawijk, waar we het eerste deel van ons circulatieplan hebben ingevoerd is het aantal fietsers gestegen met 38%.”

Extra aandacht voor kinderen en scholen in gemeente Schaarbeek tijdens Be Bright, Use A Light actie

Gezien worden is belangrijk. Om fietsers bewust te maken van het belang van zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer, organiseren de gemeente Schaarbeek en GRACQ, zoals elk jaar, het evenement Be Bright, Use A Light. Dit jaar sluiten ProVélo en GoodPlanet Belgium zich ook aan bij dit evenement. 

Adelheid Byttebier, schepen van mobiliteit (Groen) legt uit: “we zien het aantal fietsers jaar na jaar stijgen. In de Azaleawijk, waar we het eerste deel van ons circulatieplan hebben ingevoerd is het aantal fietsers gestegen met 38%. Be Bright gaat dit jaar door op het Lehonplein, waar we in een tweede fase hebben gewerkt aan een autoluwe wijk. Ook hier zien we het aantal fietsers stijgen, concrete cijfers zijn voorzien voor eind dit jaar.”

Dit jaar ligt de focus op bewustwording bij kinderen: basisscholen in de buurt, ouders en hun kinderen worden daarom uitgenodigd om naar het Lehonplein te komen. Fietsers krijgen een ontbijt aangeboden en kunnen terecht bij het reparatieatelier. Er zijn activiteiten voorzien om jonge kinderen te leren zich veilig in de openbare ruimte te verplaatsen. Een fietstocht in de wijk onder begeleiding van Pro Velo en de fietsbrigade van de lokale politie en een wandeling / piste voor voetgangers met Good Planet maakt het evenement af.