09 Maart 2023

18.00u -
21.00u

Boekvoorstelling: L’écologie en communs

Maxima , 1190 Vorst

Ik doe mee!
Boekvoorstelling: L’écologie en communs

Lotte Stoops, Magali Plovie, Jos Raymenants, Dirk Holemans (Oikos) en Jonathan Piron (Etopia) stellen samen het boek L’écologie en communs voor bij Maxima in Vorst.

Commons veranderen het politieke landschap: op alle niveaus, van de kleinste dorpen tot de grootsteden bundelen mensen hun krachten en middelen om zelf de verandering te verwezenlijken die nodig is voor een goed leven op een gezonde planeet. Dit boek is een reis door verschillende en zeer concrete praktijkervaringen van commons, met bijdragen van Groen-parlementslid Lotte Stoops over cultuur, Groen-schepen Jos Raymenants over energie en Ecolo-parlementslid Magali Plovie over het versterken van de democratie. De voorstelling is afwisselend Nederlands- en Franstalig.

Daar vertellen ze je tijdens de boekvoorstelling graag meer over! We beginnen het programma met een rondleiding op onze ideale Brusselse locatie: de inspirerende common 'Maxima'. En na de uitwisseling waarbij het boek centraal staat, praten we gezellig na met een drankje.

☂ 18u stipt: Rondleiding op de Maxima-site
🤝 18u30: Welkom
📚 19u: Boekvoorstelling
🍷 20u15: Napraten en apéro

  • Klik hier om het boek te kopen
  • Klik hier en download gratis het hoofdstuk (NL) van Lotte Stoops
  • Klik hier en download gratis het hoofdstuk (NL) van Jos Raymenants

 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.