De toekomst van Villo

28 Januari 2020

De toekomst van Villo

"De mobiliteit evolueert razendsnel, maar Villo evolueert niet snel genoeg mee."

Villo werd in 2009 ingevoerd als het deelfietssysteem voor het Brussels Gewest. Met de introductie van de elektrische Villo werd het tijd voor een groot Villo-debat in het Brussels Parlement. 

Wat blijkt? De introductie van de elektrische Villo maakte, samen met de lancering van de nieuwe Villo-applicatie, deel uit van het akkoord dat de vorige minister van Mobiliteit in juli 2018, heeft gesloten. Die overeenkomst staat bol van de foute keuzes, zoals: losse batterijen die zelf moet opladen, verlichte digitale reclameborden en erg ongunstige verbrekingsvoorwaarden. De dienstverlening en de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe applicatie laten bovendien de wensen over.

'De mobiliteit evolueert razendsnel, maar Villo evolueert niet snel genoeg mee.' aldus Groen-parlementslid Arnaud Verstraete.

Gelukkig doet Elke Van den Brandt er alles aan om in overleg met JC Decaux, de uitbater van Villo, de meest aantrekkelijke en performante dienstverlening te krijgen. Het overleg gaat binnenkort van start.

Wij volgen de zaak verder op. Zo zorgen we voor een deelfietssysteem dat beantwoordt aan de noden van de Brusselaars.