Een groene zondag voor 1030

21 Oktober 2018

Een groene zondag voor 1030

De stemmen zijn geteld en de uitslag is glashelder. Ecolo-Groen Schaarbeek wordt de tweede partij van de gemeente met 19% van de stemmen. De Schaarbekenaren hebben opnieuw hun stem gegeven aan zuurstof en solidariteit voor Schaarbeek. Met 10 zetels, 7 verkozen vrouwen (!) en 10.241 stemmen is Ecolo-Groen de grote overwinnaar van deze verkiezingen. De Schaarbekenaren hebben een duidelijke keuze gemaakt. Ze rekenen op Ecolo-Groen om ideeën, projecten en dromen in de steigers te zetten die de klimaatopwarming een halt toeroepen.

Met 10 zetels, 7 verkozen vrouwen (!) en 10.241 stemmen is Ecolo-Groen de grote overwinnaar van deze verkiezingen. De Schaarbekenaren hebben een duidelijke keuze gemaakt. Ze rekenen op Ecolo-Groen om ideeën, projecten en dromen in de steigers te zetten die de klimaatopwarming een halt toeroepen.

We bedanken onze kiezers voor het vertrouwen na een hele positieve campagne. Het is duidelijk dat de kiezers ons beloond hebben voor zes jaar sterk beleid en dat ze ons opnieuw de kans geven om de komende zes jaar mee te besturen. Schaarbeek is meer dan ooit klaar voor een groen beleid. Met volle goesting en motivatie gaan we verder op de weg die we zijn ingeslagen tijdens de vorige bestuursperiode, waarbij we meer dan ooit inzetten op een groen en progressief bestuur, en waarin we zo veel mogelijk ons eigen programma willen realiseren.

Onze prioriteiten:

 

  • Meer verkeersveiligheid. 0 doden op onze wegen en een fietsbrigade
  • Toegankelijke kinderopvang en kwaliteitsvol onderwijs
  • Een solidaire gemeente

Adelheid Byttebier, lijsttrekker voor Groen: “Met Ecolo-Groen die de tweede partij van de gemeente wordt, wordt het harde werk en ambitie van de groene partijen erkend. Maar het toont vooral aan dat de prioriteiten die Ecolo-Groen vooropstelt, om luchtkwaliteit, sociale bescherming, innovatie en verkeersveiligheid aan te pakken, ook de Schaarbekenaren bezighouden. Samen met alle andere groene verkozenen maken we van Brussel een menselijkere, eerlijkere en gezondere plek."

 Meer info:

Vincent VANHALEWYN, lijsttrekker, 0478/27.29.05

Adelheid BYTTEBIER, tweede op de lijst, 0477/256.246