03 April 2024

19.00u -
20.30u

Energieavond met Tinne en Sara

Au Bassin ,

Energieavond met Tinne en Sara

> Schrijf je in

Wist je dat energiesamenwerking tussen enkele Europese landen aan de basis lag van de Europese Unie? Energie was en is nog steeds de motor van onze welvaart en onze economie. Kolen en staal, die aan de basis lagen van de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal, zijn vandaag vervangen door groene stroom en hernieuwbare waterstof.

Zon en wind zijn onuitputtelijk. De uitdaging vandaag is om die groene energie voor iedereen betaalbaar en beschikbaar te maken. De afgelopen legislatuur hebben we dankzij de inzet van Tinne heel belangrijke stappen gezet. Met drie keer meer windenergie op zee zal onze Noordzee één grote, duurzame elektriciteitscentrale worden. En in geen enkel Europees land waren mensen beter beschermd tegen de hoge energiefacturen dan in België

De Europese renovatiewet is één voorbeeld van hoe ons energiebeleid een turbo kan zetten op groene projecten én sociaal beleid. Energie is een verhaal van mensen, want wie in de slechtste huizen woont betaalt vandaag de hoogste rekeningen. Het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie is voor Tinne een unieke kans om te werken aan ambitieus klimaatbeleid dat iedereen meeneemt.

Om alle uitdagingen op een rijtje te zetten, organiseren minister van Energie Tinne Van der Straeten en Europees Parlementslid Sara Matthieu op woensdag 3 april een energieavond. In een gezellige cafésetting praten we over de groene energiespurt van België, het belang van burgercoöperaties, het sociaal aspect van energie en de rol van Europa. Daarbij nemen we ook ruim de tijd voor al jullie vragen.

> Schrijf je in

📌Brussel, Au Bassin in zaal La P'tite Soeur