Het is jouw buurt, jouw stem, onze toekomst

Dag kiezer. Waarom zou je gaan stemmen? Wel, de buurt waarin je leeft, dat is de lucht die je inademt. Dat is de weg die je elke dag neemt van school naar huis. Dat is de bakker of het terrasje om de hoek, het plein waar je kinderen spelen en het bos waar je een rondje gaat lopen. Hoe die buurt eruit ziet, hoe veilig en gezond ze is, dat bepaalt mee je leven. De toekomst van jouw buurt, daarover beslis jij bij de verkiezingen van 13 oktober.

Groen is de partij die buurten en mensen doet herademen, letterlijk. Omdat je veilig met je kinderen naar school kan fietsen. Omdat wijken groener en aangenamer worden. Omdat je zorg in de buurt hebt. Omdat straten niet enkel dienen voor verplaatsingen, maar ook voor leven en ontmoeting, met bruisende terrasjes, lokale winkels, sport en cultuur. Dat zijn steden en dorpen waar je jong kan zijn, en oud wil worden. Jouw buurt, jouw stem, onze toekomst.


Ontspanning en gezelligheid

Etterbeek moet een plaats van ontspanning zijn, met verlengde openingsuren van de parken, recreatiezones voor jongeren vanaf 12 jaar, 'zachte' sportmodules voor ouderen, een echt aanbod aan buitenschoolse activiteiten, het gebruik van speelpleinen en gemeenschappelijke ruimtes buiten de schooluren, losloopzones voor honden en een ruimer aanbod aan culturele activiteiten.


Herverdeling van de openbare ruimte

Alle inwoners van Etterbeek moeten bomen kunnen zien vanuit hun raam, een parkje op wandelafstand kunnen vinden, leven in een rustige openbare ruimte zonder reclame, met blijvende wijkterassen, drinkwaterfonteinen, voldoende fietsrekken en - boxen en kunnen genieten van de gezelligheid van nieuwe recreatiegebieden.


Veiligheid voor iedereen

Een veilige gemeente is een aangename plaats om in te wonen en te bewegen. We kunnen dit bereiken door het aantal ordehandhavers en politiepatrouilles op de fiets te verhogen, samen te werken met het Gewest en de Staat om criminaliteit te voorkomen, camera's in te zetten om onregelmatigheden op te sporen en wegen zo te ontwerpen dat actieve weggebruikers voorrang krijgen.

Een gemeente die luistert en toegankelijk is

We zorgen ervoor dat informatie over de gemeente makkelijker toegankelijk is via een gedepolitiseerd krantje en een website die openstaan voor wijkcomités en door de gemeenteraad online uit te zenden. Een gemeente moet ook bereikbaar zijn in geval van problemen en moet de hulp aan slachtoffers van geweld versterken en de functie van een Ombudsdienst creëren die klachten tegen de gemeente behandelt.

Welzijn op school

Scholen moeten synoniem staan voor zorgzaamheid, inclusiviteit en leren om goede burgers te zijn. Om dit te bereiken moeten we opnieuw investeren in scholen en veel te grijze speelplaatsen groener maken, alle kinderen een betaalbare gezonde maaltijd en een gratis tussendoortje (soep of fruit) aanbieden, hulpmiddelen voor schooldemocratie (medezeggenschapsraden, enz.) bevorderen en het aantal rustgevende schoolstraten verhogen.