Groen Brussel kiest nieuw bestuur

23 Oktober 2019

Groen Brussel kiest nieuw bestuur

Op dinsdag 22 oktober hebben de Brusselse leden een nieuw hoofdstedelijk partijbestuur gekozen. Deniz Agbaba is de nieuwe voorzitter en Stijn D'Hollander zal de rol van secretaris opnemen. Zij nemen het stokje over van Jos Raymenants en Soetkin Hoessen.


Agbaba en D'Hollander gaan voor een duidelijk en ambitieus project, met focus op diversiteit, sociale rechtvaardigheid, bottom-up ledenwerking en een nauwe samenwerking met Ecolo. Ook willen ze burgerbewegingen meer een stem geven in het beleid in Brussel.

Daarnaast wil het duo blijven werken op de klassieke groene thema’s als gezonde lucht, mobiliteit en verkeersveiligheid. Hierbij kan Groen minister van mobiliteit Elke Van den Brandt op volledige steun rekenen om haar ambities voor de stad waar te kunnen maken.

Deniz Agbaba is 35 jaar oud en is sinds begin dit jaar OCMW-raadslid voor Groen in Vorst. Agbaba werkt bij BBTK, de bediendecentrale van het ABVV in Brussel en is vrijwilliger bij Groen. De van oorsprong Limburgse zal zich inzetten voor Groen Brussel met een grote aandacht voor diversiteit, sociaal beleid en burgerbewegingen. Daarnaast wil ze zich toeleggen op het ondersteunen van de lokale verkozenen.

Ze zal daarin worden bijgetreden door Stijn D’Hollander, die verkozen werd tot secretaris van de gewestelijke afdeling. Stijn D’Hollander is een 33-jarige Sint-Gillenaar en eveneens OCMW-raadslid. Hij werkt bij Actiris als beleidsadviseur.

Agbaba: “Er is 2 keer een groene golf door Brussel gerold, zowel op lokaal als op gewestelijk niveau. Groen werd met de laatste verkiezingen de grootste partij aan Nederlandstalige zijde. Wij moeten er nu voor zorgen dat die groene visie realiteit wordt. Groen Brussel moet nu aantonen dat het gezonder en gelukkiger leven is als wij aan het stuur zitten.”