Groen houdt vurig pleidooi voor nachtelijk treinaanbod met Valentrein-actie

13 Februari 2020

Groen houdt vurig pleidooi voor nachtelijk treinaanbod met Valentrein-actie

Met een ludieke Valentrein-actie vragen Groen en Ecolo om een nachtelijk treinaanbod dat de hoofdstad met de rest van het land verbindt. Want hoewel het openbaar vervoer binnen Brussel dankzij de MIVB hoge toppen scheert, kan de verbinding met de rest van het land beter.

Wie vanuit Vlaanderen naar Brussel komt voor een gezellig avondje uit of een concert, maakt vaak gebruik van het openbaar vervoer. Niets is echter zo vervelend als plotsklaps de avond af te moeten breken of een bis-nummer te missen omdat de laatste trein vertrekt. Arnaud Verstraete, Fractieleider voor Groen in het Brussels Parlement, doet vrijdag mee met een Valentrein-actie van Groen / Ecolo in het station van Schaarbeek. Arnaud Verstraete: “Binnen Brussel zet Groen sterk in op het openbaar vervoer. De treinverbindingen met de rest van het land laten echter nog vaak te wensen over, zeker ’s avonds en ‘s nachts. Groen vraagt dag én nacht een alternatief voor de wagen: op die manier is Brussel vlot bereikbaar en houden we de wagen zo veel mogelijk uit de stad.”

Op 13 en 14 februari bedanken Brusselse leden van Groen en Ecolo pendelaars binnen Brussel die al regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer. Want het gaat hard voor het openbaar vervoer in Brussel. Dat kwam recent nog uitgebreid aan bod in o.a. De Standaard, waaruit blijkt dat de Brusselse aanpak werkt: reizigers en werknemers zijn tevreden en de MIVB laat haar Vlaamse zustermaatschappij De Lijn ver achter zich. Maar omdat het openbaar meer is dan de MIVB alleen, vestigt Groen vandaag de aandacht op een nachtnet. Zodat ook wie van buiten Brussel komt, gemakkelijk het openbaar vervoer kan nemen naar de hoofdstad, ook ’s avonds laat.

Bijna 100 lokale groepen van Groen voeren vandaag en morgen actie rond Valentrein, in heel Vlaanderen en Brussel. Ook na 14 februari blijft Groen op alle niveaus – Brussels – Vlaams en Federaal – ijveren voor uitbreiding van het openbaar vervoer dat tegelijk toegankelijk, betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam is.