Groen kiest voluit voor Brusselse jongeren, met Salamata Diallo (18) en Soulaimane Ali (21)

04 Maart 2024

Groen kiest voluit voor Brusselse jongeren, met Salamata Diallo (18) en Soulaimane Ali (21)

"Met Groen willen we hen alle kansen geven om een belangrijke rol op te nemen. Want ze zijn de toekomst van onze stad."

Brussel is bij uitstek de jongste stad van het land. Er groeit een diverse generatie vol talent en ambitie op. Zowat de helft van de Brusselse bevolking is jonger dan 35, en in de top 10 van de lijst van Groen voor het Brussels parlement zijn de meeste kandidaten jonger dan 35. Met Nadia Naji (32, lijsttrekker voor het Vlaams parlement), Bram Jaques (31, tweede voor het Vlaams parlement) en Emile Luhahi (34, tweede op de Brusselse lijst) schoof Groen al drie jonge nieuwe gezichten naar voor. Dat drietal kondigt nu trots aan dat met Salamata Diallo (18) en Soulaimane Ali (21) ook twee studenten kandidaat zijn.

Emile Luhahi: "Als jeugdwerker en zwemcoach heb ik enorm veel talentrijke jongeren ontmoet. De Brusselse jeugd heeft heel veel potentieel. Maar hun talent is totaal ondervertegenwoordigd in de maatschappelijke structuren. Onze leerkrachten, politieagenten en politici van morgen zitten vandaag op de schoolbanken of zijn net afgestudeerd. Met Groen willen we hen alle kansen geven om een belangrijke rol op te nemen. Want ze zijn de toekomst van onze stad."

Salamata Diallo uit Molenbeek studeert sociale wetenschappen aan de VUB en de UGent. Ze kwam met haar ouders naar België toen ze vijf was. Ze heeft een echte talenknobbel. Naast Nederlands, Frans en Engels spreekt ze ook Koreaans. In 2022 was ze al eens diplomate voor een dag. Ze staat op plaats 9 voor het Brussels Parlement en is wellicht de jongste kandidate. Salamata: "Ik wil dat het immense talent van de Brusselse jeugd de kans krijgt om de stad echt te veranderen. Jongeren van diverse achtergrond moeten dringend meer zichtbaar worden in alle lagen van de maatschappij."

Soulaimane Ali uit Laken is rechtenstudent aan de VUB. Hij is net als Salamata alumnus van de organisatie Tada, waar elk weekend 2000 tieners in contact komen met rolmodellen uit alle mogelijke beroepscategorieën. Soulaimane is een echte duizendpoot. Hij is jeugdwerker, en staat ook op de planken in de theatervoorstelling 'Qui cherche, die vindt' van Ras El Hanout, over Brusselse jongeren die opgroeien tussen Franstalige, Vlaamse en Marokkaanse culturen. Soulaimane: "Te vaak blijven talenten onbenut en worden stemmen niet gehoord. De parlementen, advocatenkantoren en andere organisaties moeten een afspiegeling zijn van de diversiteit die onze maatschappij kenmerkt."

Nadia Naji: "Met de kandidaturen van Salamata en Soulaimane steekt Groen echt de hand uit naar die jonge generatie Brusselaars die van eerlijk klimaatbeleid en eerlijke kansen voor iedereen een strijdpunt willen maken. Deze generatie jonge Brusselaars wil samen actie ondernemen. Ze willen ramen en deuren openen voor iedereen, en samen strijden tegen structurele discriminatie."