Dankzij Groen en Ecolo is zonnedelen voortaan mogelijk in Brussel

04 Juli 2018

Dankzij Groen en Ecolo is zonnedelen voortaan mogelijk in Brussel

"We zijn trots dat we samen met Ecolo konden zorgen voor een belangrijke stap vooruit voor hernieuwbare energie in Brussel."

De commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement heeft dinsdag de ontwerpordonnantie voor de hervorming van de organisatie van de elektriciteits- en gasmarkt goedgekeurd. De groenen reageerden verheugd dat de meerderheid instemde met het amendement dat zonnedelen mogelijk maakt.

Dat systeem voorziet dat een eigenaar van zonnepanelen zijn elektriciteitsproductie kan delen met de buren, zodat de energie meteen gebruikt wordt en ze niet in het netwerk moet worden ingebracht.

Arnaud Verstraete, Brussels Parlementslid voor Groen: "We zijn trots dat we samen met Ecolo konden zorgen voor een belangrijke stap vooruit voor hernieuwbare energie in Brussel. Voortaan is zonnedelen mogelijk: met je buren een netwerk vormen dat eerst de stroom van zonnepanelen gebruikt. Zo gaat zonne-energie niet verloren en worden consumenten meer onafhankelijk. Het is nu aan de regering om hiermee aan de slag te gaan."

Meer lezen? Bruzz https://www.bruzz.be/samenleving/commissie-geeft-groen-licht-voor-hervorming-elektriciteits-en-gasmarkt-2018-07-03