Groen maakt drie nieuwe namen Brusselse lijst bekend

14 Februari 2019

Groen maakt drie nieuwe namen Brusselse lijst bekend

Groen Brussel maakt de kandidaten voor de derde, vierde en vijfde plaats op de Brusselse gewestlijst bekend. Juan Benjumea-Moreno zal de derde plaats innemen, Soetkin Hoessen staat op de vierde plaats en Aziza Braekevelt op vijf. Samen met lijsttrekker Elke Van den Brandt, nummer twee Arnaud Verstraete en lijstduwer Bruno De Lille willen ze de Brusselse groene golf verder zetten in mei.


Juan Benjumea-Moreno is fiscaal jurist, groeide op in Sevilla maar is intussen vier jaar Belg en Brusselaar. Als inwoner van Kuregem is hij actief in buurtcomité Porte d'Anderlecht, dat pleit voor een ambitieus toekomstplan voor de Poincarélaan. “Ik wil aan een Brussel werken waar nieuwkomers welkom zijn en blijvers worden, en als papa en twintiger ga ik voor een groener Brussel dat pionier is in de strijd tegen klimaatverandering”.

Soetkin Hoessen is financieel experte en duurzaam onderneemster, en gemeenteraadslid en fractieleidster voor Ecolo-Groen in Stad Brussel. Ze maakt zich sterk voor thema’s als circulaire economie en dierenrechten. “Brussel moet een stad worden waarin het economisch netwerk de inwoners dichter bij elkaar brengt, steeds met sterke aandacht voor de klimaatimpact”. 

Aziza Braekevelt werkt in de non-gouvernementele ontwikkelingssamenwerking. Ze zet zich ook in voor de verrijking en erkenning van het Brusselse middenveld, samen met etnisch-culturele verenigingen. “Ik omarm de Brusselse diversiteit en zie ze als een sterkte van de stad. Ik wil inzetten op stevige samenwerking om de Brusselse maatregelen voor een beter leefmilieu verder uit te werken”.

 

Brussels Parlement

  1. Elke Van den Brandt
  2. Arnaud Verstraete
  3. Juan Benjumea-Moreno
  4. Soetkin Hoessen
  5. Aziza Braekevelt

Lijstduwer: Bruno De Lille

Vlaams Parlement

  1. Stijn Bex
  2. Celia Groothedde Ledoux
  3. Ange-Raïssa Uzanziga

Eerste opvolger: Jan Steurs

De Kamer

    3. Tinne Van Der Straeten