Groen reageert tevreden op de plannen om het Koning Boudewijnstadion te renoveren

28 Juni 2018

Groen reageert tevreden op de plannen om het Koning Boudewijnstadion te renoveren

Persbericht Groen Brussel Groen reageert tevreden op de plannen om het Koning Boudewijnstadion te renoveren. Besix heeft een plan voor de renovatie van het stadion op de Heizel, zo schrijft De Tijd vandaag. Het plan krijgt ook de politieke steun van vicepremier Reynders en burgemeester Philippe Close.  Arnaud Verstraete: “We zijn tevreden dat ons voorstel om het Koning Boudewijnstadion te renoveren eindelijk echt op tafel ligt. We vragen al twee jaar om van het stadion een Sports City maken. Er moet plaats zijn voor verschillende sporten en met uitschuifbare tribunes zitten de supporters echt pal op de actie, bij elke sport."

"Het stadiondossier is te lang op amateurniveau gespeeld, de Rode Duivels verdienen een project op topniveau."

Verstraete: "Eindelijk is het inzicht gekomen om dit mismeesterde project aan de kant te schuiven en werk te maken van een ambitieus en transparant alternatief. We hopen dat dit echt een project wordt van alle Brusselaars, sportclubs en sportliefhebbers."

Verstraete roept op om de ego's opzij te zetten en alle politieke niveau's rond de tafel te brengen om dit project te steunen. Ook het Brussels Gewest moet na het debacle op Parking C eindelijk het geweer van schouder durven veranderen. "Het stadiondossier is te lang op amateurniveau gespeeld, de Rode Duivels verdienen een project op topniveau."