Groen wil groene golf in Brussel verderzetten op 26 mei

28 Januari 2019

Groen wil groene golf in Brussel verderzetten op 26 mei

De Brusselse Groen-leden schuiven Elke Van den Brandt naar voren als nieuwe kopvrouw voor de komende verkiezingen. Zij zal de Brusselse gewestlijst trekken. Stijn Bex werd gekozen als lijsttrekker voor de Vlaamse lijst op 26 mei. Tinne Van der Straeten zal de derde plaats innemen op de gezamenlijke federale lijst met Ecolo.

 

Elke Van den Brandt: “Bij de vorige verkiezingen kreeg Groen een sterk mandaat van de Brusselaars. In 14 gemeenten besturen we nu mee. We willen die groene golf graag verder zetten. Want als je Brussel wil doen bewegen moet je met zijn allen aan dezelfde zeel trekken. De Brusselaars snakken naar schone lucht, veilige straten en een ambitieuze aanpak van armoede. Daar willen wij voor gaan”.

Van den Brandt is momenteel Vlaams parlementslid voor Brussel, en zet haar engagement voor de stad nu verder voor de Brusselse verkiezingen. Huidig Brussels Parlementslid Arnaud Verstraete staat op de tweede plaats op de Brusselse lijst. Bruno De Lille, nu ook Brussels Parlementslid, zal de lijst duwen.

Stijn Bex, die van 2003 tot 2007 in de Kamer zat voor Spirit, zal de Vlaamse lijst in Brussel trekken. “Ik ben de Groen-leden dankbaar voor dit vertrouwen. Met de Vlaamse Groen lijst zet ik mij in voor een sterk resultaat in mei. We moeten niet alleen in 14 Brusselse gemeenten, maar ook in het gewest, Vlaams en federaal aan de knoppen zitten om echte antwoorden te kunnen geven aan al diegenen die bezorgd zijn over het klimaat". Politiek nieuwkomer Celia Ledoux, schrijfster en columniste, staat op de tweede plaats.

Tinne Van der Straeten, nu schepen in Koekelberg, zal de derde plaats innemen op de gezamenlijke lijst met Ecolo voor de Kamer. “De Nederlandstalige Brusselaars maken voor het eerst kans op een verkozene in de Kamer dankzij onze sterke samenwerking met Ecolo. Ik kijk ernaar uit om hen te vertegenwoordigen op federaal niveau”, zegt Van der Straeten.

 

Brussels Parlement

  1. Elke Van den Brandt
  2. Arnaud Verstraete

Lijstduwer: Bruno De Lille

Vlaams Parlement

  1. Stijn Bex
  2. Celia Groothedde Ledoux
  3. Ange-Raïssa Uzanziga


Eerste opvolger: Jan Steurs

De Kamer

     3. Tinne Van der Straeten