'Het ABC van het klimaat': online boekvoorstelling

Apr
04
04 April 2021 / 10:00 AM tot 01:00 PM

Location

Online

Klimaatspijbelaars, -activisten en -wetenschappers zijn het erover eens: het is tijd voor actie. Ook in de familie van Dienderen zijn ze daarvan overtuigd: klimaatopa Hugo, dochter Ilse en kleindochter Amber, lid van de klimaatgeneratie, schreven samen het ‘ABC van het klimaat’, een boek over de uitdagingen van de crisis én over hoop.

Tijdens een webinar stellen de auteurs hun boek voor en zullen ze dieper ingaan op enkele hoopgevende initiatieven van burgers, bedrijven en overheden. Deniz Agbaba, voorzitster van Groen Brussel, modereert het gesprek en is alvast erg benieuwd of de auteurs denken dat er klimaatrechtvaardigheid zal zijn voor iedereen. Na het gesprek is er tijd voorzien voor vragen. 

Over de auteurs:

  • Hugo Van Dienderen was volksvertegenwoordiger voor Agalev/Groen, oprichter en voorzitter van GroenPlus en is nu co-voorzitter van Grootouders voor het Klimaat.
  • Ilse Van Dienderen is gemeenteraadslid en provincieraadslid van Antwerpen, bio-ingenieur en regiomanager bij de Vlaamse Land Maatschappij.
  • Amber Paris is districtsraadslid in district Antwerpen, de historische stad van voor de fusies. Ze is leerkracht Nederlands.

 

🕒 De online boekvoorstelling vindt plaats via Zoom op zondag 4 april van 10 tot 11 uur. Deelname is gratis.

👉 Inschrijven kan hieronder. Je ontvangt de Zoom-link na inschrijving.

✅ Ingeschreven? Zet je op aanwezig op Facebook en deel het evenement.

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.