Hoe wil jij Schaarbeek zien vooruitgaan de komende jaren?

09 Oktober 2018

Hoe wil jij Schaarbeek zien vooruitgaan de komende jaren?

BESTE INWONER VAN SCHAARBEEK, Op zondag 14 oktober kiezen we met z’n allen welke richting onze gemeente de komende jaren uit gaat. Schaarbeek is vandaag al een fantastische en bruisende gemeente. Wat ons betreft werken we opnieuw keihard aan een nog betere, nog leukere thuis voor jou, je familie en je vrienden, hier in Schaarbeek. We hebben een volledig programma waarin je al onze standpunten kan terugvinden. We lichten er graag enkele uit die ons bijzonder nauw aan het hart liggen.  Enkele van onze prioriteiten zijn:

  • Een vlotte en veilige mobiliteit. Een stad waar iedereen onbezorgd kan wandelen en fietsen, ook onze kinderen. Waar je op elk moment van de dag veilig over straat kan lopen, alleen, met vrienden of partner. Onder impuls van de groenen kreeg Schaarbeek een veralgemeende zone 30. In de komende periode willen we verder inzetten op een aangepaste infrastructuur, sensibilisering en vooral een sterkere handhaving met meer snelheidscamera’s en fietsbrigades bij de politie.
  • Schaarbekenaren verdienen gezonde lucht. De luchtvervuiling is te ernstig en werd te lang genegeerd. Ecolo en Groen gaan er met meer groen en minder uitstoot voor zorgen dat je weer vrij kan ademen in onze prachtige gemeente.
  • Elk kind heeft recht op een goede school. Groen en Ecolo geven het onderwijs een stevige duw in de rug. In Schaarbeek openden we al twee Nederlandstalige gemeentescholen. In de komende periode willen we een Nederlandstalige crèche en een middelbare school openen.
  • Met een alomvattende aanpak willen we van Schaarbeek de properste gemeente maken, met innoverende maatregelen zoals afvalstraten (containes in de grond met badge), afvalpreventie (afgedankte spullen weggeven onder Schaarbekenaren en hergebruik stimuleren) en strengere handhaving tegen sluikstorten.
  • Ecolo en Groen gaan voluit voor een inclusief Schaarbeek met gelijke kansen voor iedereen.

Kun je je hierin vinden? Laat je stem dan horen, spreek erover met je vrienden, buren en familie. Elke stem die Ecolo-Groen sterker maakt, gaat regelrecht naar een menselijker, eerlijker, gezonder Schaarbeek.

Spreek ons gerust aan. De verkiezingen van 14 oktober zijn een belangrijk moment, maar het gesprek tussen Schaarbekenaren stopt nooit. We zijn benieuwd naar je ideeën, je vragen, je tips en je twijfels. Ook als je gewoon denkt, ‘ja, ik stem Ecolo-Groen’, dan horen we dat graag! Want dat delen we: enthousiasme voor een beter Schaarbeek.

Warme, groene groeten,

Adelheid Byttebier, schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden en Gelijke kansen.

Vincent Vanhalewyn, eerste schepen.

Meer weten over al onze kandidaten? Je vindt ze hier!