Inhuldiging van speelplaatsproject ‘Buitenspel’ door schepen Byttebier

13 Maart 2024

Schaarbeek

Inhuldiging van speelplaatsproject ‘Buitenspel’  door schepen Byttebier

“De speelplaats wordt opgedeeld in verschillende zones met elk een eigen focus: groen, water, beweging, gesprek”, zegt Adelheid Byttebier. “Op die manier willen we inspelen op de verschillende talenten van onze kinderen.”

Deze voormiddag, woensdag 13 maart, wijdde twee Schaarbeekse scholen, Paviljoen-Schaarbeek en René Magritte, hun speelplaatsproject ‘Buitenspel’ feestelijk in. Met deze vernieuwde, groenere speelplaats willen ze interactie uitlokken tussen de kinderen van beide scholen en hen een breed spelaanbod bieden.
‘Buitenspel’ werd officieel ingehuldigd onder begeleiding van een fanfare, de Bûûmplanters plantten samen met de kinderen bomen en de jeugdwerkers van Ratatouille voorzagen spelletjes.
Ook heel wat politici tekenden present, zo waren aanwezig: Schaarbeeks Schepen van Nederlandstalig onderwijs en jeugd Adelheid Byttebier, Brussels minister van onderwijs en scholenbouw Sven Gatz, Schaarbeeks burgemeester Cécile Jodogne en Schaarbeeks schepen van gebouwen Vincent Vanhalewyn.

Dit speelplaatsproject is het resultaat van een intense samenwerking tussen een Nederlandstalige en een Franstalige school die er slaagden om van bij de ontwerpfase samen na te denken over hun droomspeelplaats. Het schoolteam, de ouders en natuurlijk de kinderen gaven input over hun ideale speelplaats.

In oktober 2019 diende Gemeenteschool Paviljoen een subsidieaanvraag in bij de VGC voor het vergroenen van hun speelplaats. Omdat de kleuterspeelplaats gedeeld wordt met de Franstalige collega’s van René Magritte, pakten ze dit project samen aan.

Architectenbureau WAUW+LANDSCALE ontwierp op basis van deze samenwerking een concreet plan in 2021. Krinkels voerden de uiteindelijke werken uit, die startte in april 2023. Nu alles helemaal klaar is, kan er gespeeld worden!