Nadia Naji duwt Molenbeekse Ecolo-Groen-lijst, Arno Vervaet en Hilde Sagon voeren Groenen aan

07 Juni 2023

Molenbeek

Nadia Naji duwt Molenbeekse Ecolo-Groen-lijst, Arno Vervaet en Hilde Sagon voeren Groenen aan

"We willen prioriteiten maken van goed bestuur, actieve mobiliteit, nette en groene openbare ruimte en van kwalitatieve en betaalbare woningen."

Ecolo-Groen in Sint-Jans-Molenbeek kondigt de eerste Nederlandstalige kandidaten aan voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024: Arno Vervaet en Hilde Sagon staan op de derde en vierde plaats op de kieslijst. Nadia Naji, covoorzitter van Groen, zal de Molenbeekse lijst duwen. “Molenbeek heeft zoveel potentieel,” klinkt het.

Nadia Naji (31) werd vorig jaar covoorzitster van Groen. Haar aanwezigheid als lijstduwer geeft de Molenbeekse kiezer het signaal dat Ecolo-Groen vastberaden is om te groeien en impact te hebben op de gemeente. Bovendien is het een teken van groot vertrouwen in Vervaet en Sagon, twee politieke nieuwkomers. “Ik geloof heel erg in ons team. We vormen een competent, empathisch en betrouwbaar collectief. Samen zullen we ons inzetten om Molenbeek groener en leefbaarder te maken,” klinkt het.

Arno Vervaet (33) is industrieel ingenieur en volgt momenteel nog een Master in Public Governance & Leadership. Hij werkt voor TUC RAIL, een bedrijf gespecialiseerd in spoorwegtechnologie, zowel aan grote nieuwe infrastructuurprojecten als aan de modernisering van bestaande lijnen. “We willen prioriteiten maken van goed bestuur, actieve mobiliteit, nette en groene openbare ruimte en van kwalitatieve en betaalbare woningen,” zegt Vervaet. “Ik waag eindelijk de sprong om me politiek te engageren. Ik stond altijd aan de zijlijn commentaar te geven maar als ik echt iets wilde veranderen moest ik de handen uit de mouwen steken. Groen is een warme partij die basisdemocratie hoog in het vaandel draagt, ik ben dan ook heel gemotiveerd om er samen met de Molenbeekse groep iets moois van te maken.”

Hilde Sagon (39) is juriste en werkt bij het Internationale Rode Kruiscomité. Als mama van twee kleine dochtertjes woont ze graag in Molenbeek. “Ik woon hier in een fijne, familiale buurt waar buren elkaar proberen te helpen en er ‘s ochtends naar elkaar gegroet wordt. Het is al veel, maar het kan nog zoveel meer zijn. Molenbeek moet groener, gezonder, properder, veiliger en eerlijker worden.” Sagon wil zich graag inzetten om de klimaatcrisis vanop het lokale niveau te bestrijden. “De klimaatcrisis is ook een verhaal van ongelijkheid. Maar iedereen moet mee kunnen in de klimaattransitie.” 

Vervaet en Sagon willen als nieuwkomers in de politieke arena een frisse wind brengen naar de Molenbeekse gemeenteraad. “Het is tijd voor een nieuwe koers,” stellen ze. Ze zijn vastbesloten om het vertrouwen van de Molenbekenaren te verdienen en willen dus in eerste instantie vooral ook luisteren naar hun behoeften en zorgen. “De Molenbekenaren kunnen ons binnenkort aan hun deur verwachten,” lachen ze. 

Plaatsen 1 en 2 op de Molenbeekse Ecolo-Groen-lijst gaan naar Ecolo-kandidaten Emre Sumlu en Sirine Boucif. Naji is in ieder geval verheugd met de goede samenwerking: “Door onze krachten te bundelen, kunnen we groeien, onze gemeenschappelijke visie voor de gemeente realiseren en Molenbeek echt doen bloeien.”