Trio Vincent Vanhalewyn, Farida Tahar en Arnaud Verstraete voeren Ecolo-Groen lijst aan in Schaarbeek

15 Juni 2023

Schaarbeek

Trio Vincent Vanhalewyn, Farida Tahar en Arnaud Verstraete voeren Ecolo-Groen lijst aan in Schaarbeek

"Wij gaan voor een Schaarbeek dat deelt, ademt en bougeert!"

Met plezier stelt Ecolo-Groen Schaarbeek hun drie kandidaten voor die de Ecolo-Groen lijst zullen aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. De leden van de lokale groep hebben Vincent Vanhalewyn (Ecolo) als lijsttrekker, gevolgd door Farida Tahar (Ecolo) en Arnaud Verstraete (Groen) voorgedragen.

Vincent, gekend om zijn vastberadenheid en politieke moed, is gemeenteraadslid sinds 2007 en schepen sinds eind 2013. Momenteel is hij Eerste Schepen en Schepen van Openbare werken, Sociale cohesie, Energie en Klimaat.

Farida, Brussels parlementslid en senator, is gekend voor haar sterke sociale inzet, met name binnen een vzw in Schaarbeek die ze gedurende 10 jaar coördineerde. Haar focus ligt op het aanpakken van de sociale dossiers in de gemeente.  

Arnaud, die sinds 2014 lid is van het Brussels Parlement en sinds 2017 gemeenteraadslid is oplossingsgericht en werkt constructief over partijgrenzen heen. Met zijn aandacht voor ambitieuze maatregelen op vlak van mobiliteit en klimaat, wil hij zich inzetten voor een betere levenskwaliteit in de gemeente. Ook duurzame huisvesting staat hoog op zijn radar.

Het team is eensgezind, complementair, toegewijd, competent en ervaren. Alle drie gaan ze voluit voor Schaarbeek en staan ze open voor dialoog. Bovenal hypergemotiveerd om een groen en menselijk project uit te bouwen waar alle inwoners van Schaarbeek zich in kunnen vinden, en dat de ecologische en sociale uitdagingen van morgen bij de horens vat: "Wij gaan voor een Schaarbeek dat deelt, ademt en bougeert!"

Adelheid Byttebier, schepen voor Mobiliteit, Onderwijs Jeugd en Cultuur Groen was geen kandidaat en geeft de fakkel door: “Met dit trio en een enthousiaste lokale groep is de opvolging verzekerd. Ik heb me altijd gesteund geweten en ik ben blij dat er een nieuwe generatie klaar staat. Nu al 10 jaar kan ik in Schaarbeek mee besturen en ik blijf dat doen vol energie en overtuiging, tot eind 2024.” De Groen-leden zetten haar alvast in de bloemetjes om haar te danken voor haar jarenlange politiek engagement in Schaarbeek.