Meer autoloze dagen

Autoloze zondag is een echte feestdag in Brussel. Het is een dag die doet dromen van een stad op mensenmaat, op maat van bewoners, bezoekers en toeristen. Een autoloze dag is de ideale gelegenheid om zorgeloos andere vervoerswijzen uit te proberen. Het is een dag waarbij Brussel letterlijk en figuurlijk op adem komt. Het is een dag van ontmoeting, van feest op straat, van fietsen op verlaten boulevards en van nieuwe ontdekkingen in je eigen stad.

Het Gewest organiseert momenteel maar één autoloze dag per jaar. Groen Brussel is fan van méér autoloze dagen. Jij ook? Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt vraagt de Brusselse regering om het aantal autoloze dagen uit te breiden. Steun jij ons voorstel? Teken en deel de petitie 👉👉👉

  • Ontdek het openbaar vervoer. Openbaar vervoer is de ruggengraat van het mobiliteitsbeleid. Een autoloze dag is het ideale moment om tram, bus en metro gratis te (her)ontdekken. 
  • Verkeersveiligheid stimuleren. Veilige straten zouden vanzelfsprekend moeten zijn, ook als het niet autoloze dag is. Met Good Move zetten we élke dag van het jaar in op een aangename en veilige stad met efficiënt openbaar vervoer en vlotter verkeer. 
  • Schone lucht. Luchtkwaliteit is een derde beter dan normaal op een autoloze dag. Met meer autoloze dagen geven we Brusselaars meer ademruimte.
Al 69 ondertekenaars! Op naar 200
34%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.