Nederlandstalige Jeugdraad Schaarbeek brengt 45 kinderen en jongeren samen

07 Februari 2024

Schaarbeek

Nederlandstalige Jeugdraad Schaarbeek brengt 45 kinderen en jongeren samen

Het programma bestond uit creatieve workshops en levendige discussies, ontworpen zodat de jeugd hun visie op de toekomst van Schaarbeek kon delen. Ideaal voor Kherilann Olinga (11 jaar), leerling van gemeenteschool De Kriek: “Ik wou vandaag mijn stem laten horen!

Op woensdagnamiddag 7 februari vond, op initiatief van Adelheid Byttebier, schepen van Jeugd in Schaarbeek, de eerste Nederlandstalige jeugdraad van 2024 plaats. 45 kinderen en jongeren, tussen de 10 en 18 jaar, kwamen onder begeleiding van de Schaarbeekse jeugdwerkorganisaties Loupix en Ratatouille samen.

De jongeren deelden ideeën over ontbrekende activiteiten in hun gemeente en benoemden evenementen die ze zelf zouden willen organiseren. Deze inzichten zullen door de Nederlandstalige jeugddienst gebruikt worden om hun actieplan verder af te stemmen op de noden en wensen van de kinderen en jongeren.

De grote opkomst benadrukt de nood aan beleidsparticipatie door kinderen en jongeren en geeft een positieve impuls aan de toekomstige activiteiten van de Nederlandstalige jeugdraad van Schaarbeek. Wordt vervolgd!

Fijne extra, Bruzzket kwam langs en maakte een leuke reportage: Eerste Nederlandstalige jeugdraad in Schaarbeek | BRUZZKET