Onafhankelijke commissies gaan sociale woningen toekennen

23 Februari 2018

Onafhankelijke commissies gaan sociale woningen toekennen

"Uiteraard zijn we tevreden dat onze ideeën nu door de meerderheid worden gedragen."

Een politicus die mee beslist wie een OCMW-woning krijgt? Het wordt weldra politique à l'ancienne. Onafhankelijke commissies, dus zonder politici, gaan zich buigen over de toekenning van openbare woningen in het Brussels Gewest.

Dat is de commissie voor de Huisvesting van het Brussels Parlement overeengekomen. De commissie heeft een ordonnantie aangenomen die voorziet in de oprichting van onafhankelijke commissies voor de toewijzing van openbare woningen.

Opmerkelijk: Groen en Ecolo kwamen een half jaar geleden met een gelijkaardig voorstel aandraven. Dat belandde toen in de prullenmand. Nu zien Arnaud Verstraete (Groen) en Alain Maron (Ecolo) hun voorstel haast integraal terugkeren in de vorm van een meerderheidsvoorstel.

"Ik kan objectief enkel vaststellen dat in de tussentijd de Samusocial-crisis is uitgebroken en goed, transparant bestuur hoog op de agenda staat", verklaart Verstraete het rijpen van de geesten. "Uiteraard zijn we tevreden dat onze ideeën nu door de meerderheid worden gedragen."

Meer lezen? Bruzz (https://www.bruzz.be/samenleving/onafhankelijke-commissies-gaan-sociale-woningen-toekennen-2018-02-23)