25 Mei 2022

18.00u -
22.00u

Plastic Free Picnic 

Guinguette Maurice , Jubelpark, 1000 Brussel

Ik doe mee!
Plastic Free Picnic 

🗓️ Woensdag 25 mei vanaf 18u (26 mei is een feestdag)

📍 Guinguette Maurice Jubelpark (metrohalte Schuman)

♻️ Creatief kinderatelier vanaf 18u30

⬇️ Schrijf je in onderaan

 

In mei gaat Groen de strijd aan met wegwerpplastic en zwerfvuil. De Plastic Express houdt ook halt in Brussel: met een plasticvrije picknick zetten we theorie om in praktijk. Ga jij de uitdaging aan?

We willen af van verpakkingen voor eenmalig gebruik. Maar wie regelmatig naar de supermarkt gaat, weet dat er nog veel werk aan de winkel is (no pun intended). Met onze Plastic Free Picnic willen we het thema hoger op de politieke agenda zetten. Doe jij mee?

Woensdag 25 mei nodigt Groen Brussel je uit voor een gezellige picknick in guinguette Maurice in het Jubelpark. Ga de uitdaging aan en neem jouw plasticvrije picknick mee. Deel je ervaring en inspireer elkaar. Ook ons parlementslid Lotte Stoops wisselt graag plasticvrije tips uit en gaat met jou in gesprek over de oplossingen.

We voorzien enkele hapjes en een drankje, maar moedigen iedereen aan om zelf de uitdaging aan te gaan en een picknick mee te nemen. Je kan natuurlijk ook een lokale en low waste maaltijd bestellen bij de guinguette. 

Voor kinderen vanaf 4 jaar voorzien we een creatief recyclage-atelier. We toveren een blik en verpakkingen om tot een leuke trommel. Al knutselend leren kinderen met een kritisch oog kijken naar afval en consumptie. Het atelier is laagdrempelig. Schrijf je kinderen HIER in voor het atelier, want de plaatsen zijn beperkt.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.