Eén bibliotheekreglement voor de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken

28 Juni 2022

 Eén bibliotheekreglement voor de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken

Zo'n reglement is in het voordeel van alle Brusselaars want betekent dat Brusselaars in alle Nederlandstalige bibliotheken en in Muntpunt aan dezelfde voorwaarden uitlenen, een aanzienlijke verbetering van het gebruikersgemak dus.    

Samenwerken loont!  Dat bewijzen de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.

Na een lang proces van overleg en samenwerking tussen de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken, en samen met VGC collegelid bevoegd voor Nederlandstalige bibliotheken en de 19 respectievelijke schepenen voor hun gemeentelijke Nederlandstalige bibliotheken, wordt dit jaar een ééngemaakt reglement afgeklopt voor alle bibliotheken.  Zo'n reglement is in het voordeel van alle Brusselaars want betekent dat Brusselaars in alle Nederlandstalige bibliotheken en in Muntpunt aan dezelfde voorwaarden uitlenen, een aanzienlijke verbetering van het gebruikersgemak dus.  

Maar ook voor onze bibliotheken zelf is dit een echte meerwaarde want zorgt voor een grotere herkenbaarheid, betere dienstverlening en sterker netwerk.

Het reglement werd reeds goedgekeurd door het VGC college en wordt de komende maanden aan de respectievelijke gemeenteraden voorgelegd (In Koekelberg keurden we het goed op 27 juni 2022).  Het reglement treedt effectief in voege in september 2023.  

Dankbaar voor de fijne samenwerking met onze eigen bibliothecaris en met Pascal Smet, Adelheid Byttebier, Ans Persoons, Daniel Soumillion, Elke Roex, Els Gossé, Esmeralda Van Den Bosch, Frank Van Bockstal, Gloria Garcia-Fernandez, Helmut De Vos, Joris Poschet, Jos Raymenants, Katia Van Den Broucke, Lieve Jorens, Lydia Desloover, Marina Dehing, Martine Raets, Perrine Ledane en Xavier Liénart!