Uitrol elektrische laadpalen

23 Maart 2022

Uitrol elektrische laadpalen

Dit jaar en begin volgende jaar worden er nog 7 laadpalen bijgeplaatst om aan de stijgende vraag te voldoen.    

Om haar klimaatdoelstellingen te halen en de luchtkwaliteit te verbeteren, besloot de Brusselse Regering een tijdje geleden om voertuigen met een warmtemotor tegen 2035 geleidelijk uit het straatbeeld te weren. Zo’n beslissing gaat uiteraard gepaard met maatregelen ter ondersteuning van alternatieven, zoals de uitbouw van een aanbod van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Om die reden tekende het Gewest een strategie uit om de ontwikkeling van laadpalen in Brussel te versnellen. Het mikt daarmee op de installatie van 11.000 publiek toegankelijke laadpalen (langs de openbare weg en daarbuiten) tegen 2035.

Tot voor kort hadden we in Koekelberg 3 laadpalen in onze gemeente, twee in de Jetselaan (in elke richting één) en één vlakbij Simonis in de Vrijheidslaan.  Dit jaar en begin volgende jaar worden er nog 7 laadpalen bijgeplaatst om aan de stijgende vraag te voldoen.  

Zowel de laadpalen van Pitpoint als Chargyclick, worden geplaatst in opdracht van het Brussels gewest, en hebben als doel dat elke inwoner op maximum 250 meter van zijn voordeur toegang heeft tot een laadpaal.  Op die manier creëren we laadzekerheid in de nabijheid van de plaats waar eigenaars van een elektrische wagen wonen.  Dit is namelijk de belangrijkste factor bij het nemen van de beslissing om een elektrische wagen aan te schaffen.