Van Vollenhovenlaan blijft autovrij

01 December 2020

Van Vollenhovenlaan blijft autovrij

Vandaag besliste het gemeentebestuur van Schaarbeek dat de Van Vollenhovenlaan in het Josaphatpark autovrij blijft en weer volledig teruggegeven wordt aan de buurt en de Brusselaars. Alleen bij grote evenementen of in uitzonderlijke situaties zou de straat nog opengesteld worden om extra parkeerplaatsen te voorzien. Verder blijft ze volledig gereserveerd voor spel en plezier.

De voorbije maanden was de Van Vollenhovenlaan aan het Josaphatpark in Schaarbeek autovrij. Die testfase kwam er onder impuls van schepen Adelheid Byttebier (Groen). Na de testfase werd het verbod op doorgaand autoverkeer definitief bevestigd. Alleen voor wie parkeerplaats zocht, zou een deel van de straat weer opengesteld worden. Hoewel dit een stap in de goede richting was in vergelijking met de beginsituatie, wilde Ecolo-Groen liever dat de parkeermogelijkheid beperkt zou blijven tot een aantal uitzonderlijke omstandigheden. Ook buurtbewoners lieten dit weekend van zich horen en zetten een actie op touw. Die roep is nu gehoord door meerderheidspartners die nog niet overtuigd waren van een volledig autovrije Van Vollenhovenlaan. 

Byttebier: 'Ik ben verheugd dat de luide roep van buurtbewoners door mijn collega's in het college ook gehoord is. Het uiteindelijke doel voor ons bleef een volledige autovrije Van Vollenhovenlaan. Dat de Schaarbekenaren mee de druk hebben opgevoerd, kan ik dus alleen maar toejuichen. Brussel maken we samen, dat is meer dan ooit bewezen.'