Verslag van de Schaarbeekse gemeenteraad

23 Januari 2020

Schaarbeek

Verslag van de Schaarbeekse gemeenteraad

Mijn hoogtepunten van de gemeenteraad.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat op een gemiddelde Schaarbeekse gemeenteraad? Met dit verslag met enkele hoogtepunten van de gemeenteraad van woensdag 22 januari licht ik alvast een tipje van de sluier.

• Na 30 jaar stopt Democratié Schaerbeekoise helaas met haar verslaggeving. Ze ontstonden in de obscure tijd van Nols en leverden waardevol werk, met een nauwgezette opvolging van alle gemeenteraden sindsdien. Eeuwige dank hiervoor!

• Met een burgerinterpellatie ondervroegen de bewoners van Dailly het college over de overlast in hun wijk. Mamadou Saliou Bah (Ecolo-Groen) pleitte voor een geïntegreerde, stadsbrede aanpak.

• Een eerste debat over het parkeerbeleid van de gemeente. Samen met Groen-schepen Adelheid Byttebier hamerde ik op het belang hiervan voor de gezondheid, de levensruimte en de levenskwaliteit voor Schaarbekenaren. Die dingen hebben voor Ecolo-Groen Schaarbeek nog altijd voorrang op "het recht (sic) op gratis parkeren voor wagens van bezoekers", waar sommigen voor pleiten.

• Korte bespreking van Telraam: uitstekend project waarbij bewoners verkeerstellingen uitvoeren en de data delen met de overheid om beter beleid te kunnen voeren. Alles helemaal conform privacyregels enz!

• Een recent geval van discriminatie obv handicap was de gelegenheid voor Ecolo-schepen Sihame Haddioui om haar beleid inzake inclusie en gelijke kansen uit de doeken te doen en om aan te kondigen dat de gemeente binnenkort met handibudgetting zal werken.

 

De volledige notulen van de gemeenteraad vind je op de site van de gemeente Schaarbeek.