Vier verrassende expo’s in de Kapel van Boondaal

06 Oktober 2022

Vier verrassende expo’s in de Kapel van Boondaal

Een overzicht van de gratis expo’s:  

Schepenen van cultuur Ken Ndiaye en Els Gossé lanceerden begin 2022 een projectoproep voor 4 tentoonstellingensprojecten in de Kapel van Boondaal. Vanaf november kan je het resultaat gratis ontdekken!

De projectoproep was een succes met maar liefst 46 kandidaturen. Een diverse jury met vertegenwoordigers van de gemeente, externe deskundigen en burgers maakte een selectie op basis van een uitgebreide lijst criteria. O.a. de link met de gemeentelijke cultuurdoelstellingen en de artistieke kwaliteit van de werken speelden daarbij een rol.

“Door te werken met een projectoproep bereiken we een groter netwerk van kunstenaars en curatoren. Deze exporeeks zal de Kapel van Boondaal – een fantastische cultuurplek – doen bruisen. Een mooie manier om cultuur naar de wijken te brengen en alle Elsenaren te laten genieten van een gratis en kwalitatief cultuuraanbod, licht Els Gossé toe.

Een overzicht van de gratis expo’s:

 • 24/11 tot 11/12/22
  Ayoko Mensah - Matongé Codex
  Deze tentoonstelling toont een nieuw verhaal over de Matongéwijk. Een wijk die iedereen kent en waar veel mensen passeren, maar waar weinigen stoppen.
 • 02/03 tot 19/03/2023
  Kika Nicolela - I don’t remember much about her
  Een poëtisch en vernieuwend project dat stilstaat bij kolonisatie, racisme, immigratie en discriminatie.
 • 06/04 tot 23/04/2023
  Nikolas Lestaeghe
  Attraction Park Under Construction
  Het centrale thema van deze expo is de paradox tussen ons verlangen naar avontuur en intense ervaringen enerzijds en onze angst voor gevaar en ongelukken anderzijds.
 • 01/06 tot 18/06/2023
  The Agprognostic Temple:
  the Chapel - Sam Steverlynck
  Een expo gebaseerd op het principe dat één ding ons allen verbindt: met name het onbekende.

Ontdek meer op www.cultuur.elsene.be