20 extra Cambio-wagens in Jette

13 Juni 2023

Jette

20 extra Cambio-wagens in Jette

"Een deelwagen van Cambio vervangt tot 11 privéwagens doordat mensen geen privéwagen kopen, de wagen niet vervangen of de wagen wegdoen. In die zin maakt het gebruik van een Cambio het ook makkelijker een geparkeerplaats te vinden voor wie wel een eigen wagen nodig heeft."

De voorbije dagen kwamen er in Jette 7 nieuwe Cambio-stations bij. Vanaf nu zijn er 61 deelwagens van Cambio beschikbaar voor de 736 mensen met een abonnement. Het aantal Cambio-gebruikers zit duidelijk in de lift.

Het College zet in op een serieuze uitbreiding van het aantal deelwagens. Het stelde vast dat het aantal gebruikers stijgt en dat de bestaande wagens intensief gebruikt worden. Jette zit bij de top van de Brusselse gemeente wat betreft het aantal gebruikers.

7 nieuwe stations maken het netwerk fijner en dus aantrekkelijker. De bedoeling is dat iedereen op wandelafstand een Cambio-wagen ter beschikking heeft en dat je altijd gemakkelijk een wagen vindt die je kan reserveren.

De locaties van de nieuwe stations: 

  • Odon Warlandlaan, ter hoogte van de nummers 107-109 (3 wagens)
  • Jetsesteenweg, langs de centrale berm, rechtover de nummers 321-323 (3 wagens)
  • de Keersmaekerstraat, rechtover nummer 7 (2 wagens)
  • Rechtschapenheidsstraat, ter hoogte van nummer 8 (3 wagens) 
  • Sint-Vincentius de Paulostraat, ter hoogte van de nummers 43-45 (3 wagens)
  • René Reniersstraat, ter hoogte van de nummers 43-45-47 (3 wagens)
  • Burgemeester Jean Neyberghstraat, rechtover nummer 18 (3 wagens)

Nathalie De Swaef, schepen van Mobiliteit in Jette:

"Een deelwagen van Cambio vervangt tot 11 privéwagens doordat mensen geen privéwagen kopen, de wagen niet vervangen of de wagen wegdoen. In die zin maakt het gebruik van een Cambio het ook gemakkelijker een parkeerplaats te vinden voor wie wel een eigen wagen nodig heeft zoals personen met een handicap of bepaalde beroepen."

Frédéric Van Malleghem, directeur Cambio:

"De meeste van onze leden wonen op minder dan 800 meter van een Cambio-station. Het is echt een buurtdeelwagen."

Voor de geïnteresseerde Jettenaren organiseert de gemeente 2 infosessies in Staytion: eentje op 17 juni voor personen die het systeem al kennen maar graag een soort ambassadeur worden voor hun buurt en eentje op 22 juni voor personen die nog twijfelen. Reservatie via www.staytion.be