Ecolo-Groen presenteert kwartet met gekende én nieuwe gezichten in Sint-Agatha-Berchem

Ecolo-Groen presenteert kwartet met gekende én nieuwe gezichten in Sint-Agatha-Berchem

"Meer duurzaamheid en meer participatie: dat was de rode draad."

Schepen (Ecolo) Thibault Wauthier staat aan kop van de lijst met schepen (Groen) Katia Van Den Broucke, die zich opnieuw kandidaat wil stellen. Met nieuwe gezichten Nelson Kenmogne Nono en Morgane Justens waait nu al een frisse wind bij Ecolo-Groen Sint-Agatha-Berchem.

Het lokale Ecolo-Groen in Sint-Agatha-Berchem heeft zijn kwartet gekozen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Huidig schepen van Mobiliteit, Franstalige Cultuur, Handel en Energie is tevreden met het afgelegde traject van de afgelopen legislatuur en wil dat ook na 2024 verderzetten: "Op basis van deze ervaringen willen we samen met onze gemeente blijven werken aan een eerlijke en voordelige ecologische transitie voor iedereen."

"Het is een eer om deze rol op te nemen voor mijn gemeente", zegt Katia Van Den Broucke, huidig schepen van Transitie, Participatie, Gelijke kansen en Nederlandstalige Cultuur. "Meer duurzaamheid en meer participatie: dat was de rode draad. Ik stel me opnieuw verkiesbaar in de hoop dat wat we in gang hebben gezet we na de verkiezingen van 2024 kunnen verderzetten en vervolledigen."

Nieuwkomer Nelson Kenmogne Nono wil meebouwen aan het Berchem van morgen: "Als burger heb ik al enkele jaren de kans om mijn kennis en vaardigheden ten dienste te stellen van de inwoners van Berchem via de Conseil Consultatif de l'Egalité des Chances, waarvan ik medevoorzitter ben, het Partenariat Local de Prévention en andere duurzame voedselinitiatieven."

"Na voorzitster te zijn geweest van een ORC - organisatie voor gemeenschapsvertegenwoordiging - wilde ik mijn politieke betrokkenheid voortzetten", legt nieuw gezicht Morgane Justens uit. "Ik wil me inzetten voor de LGBTQIA+-gemeenschap en het eco-feminismle, de Groene partijen zijn de enigen die deze thema's ter harte nemen. Berchem is een heel bijzondere gemeente, daarom was mijn zoektocht naar een nieuwe flat zo moeilijk... Ik wilde echt niet weg uit Berchem!"

"We zijn teamplayers en willen onze ervaring delen met deze nieuwkomers. Met dit team waait nu al een frisse wind met nieuwe inzichten over over duurzaamheid en activaties", zegt Thibault.

In overleg met de leden wordt de rest van de lijst samengesteld en het programma opgesteld.