04 Mei 2023

19.15u -
22.15u

Met Lotte naar KVS 🎭

KVS , Arduinkaai 7, 1000 Brussel

Ik doe mee!
Met Lotte naar KVS 🎭

Lotte Stoops begrijpt als geen ander de waarde van cultuur voor een stad en de mensen die er wonen. Daarom neemt ze ons mee naar De Duivels/Les Diables, een stuk van KVS over een van de beruchtste heksenprocessen uit de geschiedenis.

Aan het begin van de 17de eeuw wordt het Franse provinciestadje Loudun opgeschrikt door een golf van hysterie; de non Jeanne des Anges wordt beschuldigd van duivelse bezetenheid.

De voorstelling zuigt het publiek mee het proces in en geeft hen de rol van volksjury. Hoe dat afloopt, dat moet je mee komen ontdekken.

Voor wie haar nog niet kent: Lotte is gemeenteraadslid in Brussel Stad, Brussels parlementslid, maar vooral ook de Groene beschermvrouwe van de cultuursector. Cultuur is wat een stad doet bruisen. Daarom steekt ze er zoveel van haar politieke energie in.

Ze is ook bestuurslid bij KVS en geeft ons dus voor de voorstelling graag wat uitleg over KVS zelf en cultuur in de stad.

Is theater iets wat je wilt ontdekken of wil je eigenlijk al een tijdje eens gaan maar komt het er toch niet van? Dit is je kans om samen met een fijne groep een voorstelling mee te pikken. Het stuk wordt in het Nederlands opgevoerd en er zijn ondertitels in het Engels en het Frans.

Let op: we hebben maar 15 kaartjes, dus inschrijven is verplicht. 

 

Kom je ook?

Sorry, this event is sold out