Lotte Stoops

Brussels Parlementslid

Meer en meer mensen zoeken samen met anderen naar slimme oplossingen voor gedeelde noden. Door ook krachten en middelen te delen, zijn deze oplossingen vaak sociaal én ecologisch. Brussels Parlementslid Lotte Stoops wil dat deze bottom-up burgerinitiatieven of 'commons' de gepaste waardering én overheidssteun krijgen.

 

"Klimaatverandering is een noodsituatie. Het is nu of nu."

 

Lotte ziet een ongeziene kans om niet alleen de noodsituatie voor ons klimaat aan te pakken maar ook het Bruto Nationaal Geluk naast het Bruto Nationaal Product op de politieke agenda te krijgen. De politiek moet de dynamiek van actieve burgers omarmen en snelheid nemen voor wat er toe doet: de planeet.

Meer perspectieven

Problemen en opportuniteiten krijgen de meest innovatieve oplossingen wanneer verschillende perspectieven mee aan tafel zitten. Lotte zet de gender- en diversiteitsbril dan ook stevig op in het Brusselse Parlement.

Aan het kanaal

Haar boodschap slaat duidelijk aan want ze werd in 2019 verkozen tot Brussels Parlementslid vanop de zevende plaats. Lotte woont met haar twee kindjes in Laken aan het kanaal.