Sint-Gillis

 

Wie zijn we?

Ook in Sint-Gillis is Groen actief. We doen dat in de gemeenteraad samen met onze collega’s van Ecolo waarmee we één fractie vormen en we doen dat op straat door actie te voeren en naar jou te luisteren.

Wil je eens naar onze maandelijkse vergaderingen komen om het over de bekommernissen van de inwoners van Sint-Gillis te hebben, dan kan dat (je hoeft niet eens lid van Groen te zijn, al zijn we natuurlijk erg blij als je besluit om ons ook met een lidkaart te steunen). Geef een seintje aan Sam De Vocht of Suzanne Ryvers en je wordt per mail uitgenodigd. Of anders hou je deze website of onze Facebookpagina maar in de gaten …

 

Qui sommes-nous?

Groen est également actif à Saint-Gilles. Nous le faisons au conseil municipal avec nos collègues d’Ecolo avec qui nous formons une fraction et nous le faisons dans la rue en entrant en action et en étant à votre écoute.

Souhaitez-vous nous faire part des préoccupations des habitants de Saint-Gilles, c’est possible (vous n’avez même pas besoin d’être membre de Groen, bien que nous soyons naturellement très heureux si vous décidez de nous soutenir avec une carte de membre). Contactez Sam De Vocht ou Suzanne Ryvers et vous serez invité par mail. Une alternative est de garder ce site internet ou notre page Facebook à l’œil…Ons bestuur

Sint-Gillis_Jos_Raymenants.jpg
Sam De Vocht

Voorzitter

Sint-Gillis_Jos_Raymenants.jpg

Suzanne Ryvers 

Secretaris en gemeenteraadslid

Sint-Gillis_Jos_Raymenants.jpg

Stijn D'Hollander

Bestuurslid en OCMW-raadslid


Onze schepen

Sint-Gillis_Jos_Raymenants.jpg

Jos Raymenants

Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, Duurzame Ontwikkeling en Energie, Gemeentelijke Eigendommen

 


Ons raadslid

 

Sint-Gillis_Suzanne_Ryvers.jpg

Suzanne Ryvers

Gemeenteraadslid en politieraadslid

 

Ik vind Sint-Gillis een geweldige gemeente. Het is goed gelegen, dus makkelijk bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer, er zijn veel leuke activiteiten, en het barst er van de diversiteit en actieve inwoners. Ik steun graag de vele duurzame initiatieven van m'n buren en vind het leuk om zo de mensen uit mijn wijk beter te leren kennen. Het is ondertussen ook een wekelijkse gewoonte geworden om de verschillende markten en vele buurtwinkels af te struinen en zo een lekker maal bijeen te sprokkelen.

Ook als je niet meer superjong of superfit bent, moet het in Sint-Gillis een evidentie zijn te voet of met de fiets op pad te gaan. Goede voetpaden en veilige wegen zijn dus een absolute prioriteit. Verder moet er in alle beleidsdomeinen - zoals sport, jeugd, cultuur, openbare infrastructuur, ... - aandacht zijn voor gelijke kansen, zodat we nog meer een echt solidaire en gastvrije gemeente worden.

Ik vind het logisch en fijn om me samen met anderen in te zetten voor een betere samenleving. Die motivatie is er al van jongs af aan, toen ik het feminisme met de paplepel kreeg ingegoten, en ze wordt nog elke dag groter wanneer ik enthousiast door Brussel fiets.