Suzanne Ryvers volgt Jos Raymenants op als schepen in Sint-Gillis

05 Oktober 2023

Sint Gillis

Suzanne Ryvers volgt Jos Raymenants op als schepen in Sint-Gillis

“Ik kijk ernaar uit om Jos zijn werk verder te zetten en te focussen op een beleid dat kinderen en jongeren op de eerste plaats zet."

Na 4,5 als schepen voor Groen in Sint-Gillis geeft Jos Raymenants op 5 oktober de fakkel door aan gemeenteraadslid voor Groen Suzanne Ryvers. Raymenants gaat aan de slag als adjunct-directeur-generaal bij Net Brussel en blijft nog actief als gemeenteraadslid in Sint-Gillis.

Jos Raymenants was sinds december 2018 actief als schepen van duurzame ontwikkeling, Nederlandstalige aangelegenheden, gemeentelijke eigendom en energie. Hij kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren:

“Ik heb me de voorbije jaren hard ingezet en kijk met trots terug op een aantal verwezenlijkingen. Ik denk onder meer aan de energetische renovatie van een aantal gemeentelijke gebouwen: de vervanging van de verwarmingsinstallaties van het Cultureel Centrum Jacques Franck en de basisschool JJ Michel en de opstart van de renovatie van het zwembad Victor Boin (met doorgedreven isolatie en warmtepomp).
Sinds deze zomer is de ECAM site opgeleverd met een breed aanbod aan Nederlandstalige sport- en vrijetijdsactiviteiten. We hebben ook samen met de inwoners van Sint-Gillis zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van meer dan 10 gemeentelijke gebouwen. Daarnaast hebben we het wagenpark vergroend én verkleind, werd er een klimaatplan opgemaakt en een energiegemeenschap gelanceerd, die het delen van zonne-energie onder huurders mogelijk maakt.
Verder hebben we van de Nederlandstalige bibliotheek een levendige plek gemaakt waar meertaligheid voorop staat en werd de eerste schoolstraat gelanceerd in de Bronstraat (de eerste van 7). Tot slot ben ik er ook trots op dat er ondertussen 7 scholen gebruik kunnen maken van de Fietsbieb of Velotheek. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolgster Suzanne Ryvers mijn werk met evenveel enthousiasme zal voortzetten. Ik heb het volste vertrouwen in haar en wens haar veel succes! ”

Suzanne Ryvers kijkt positief vooruit:

“Ik kijk ernaar uit om Jos zijn werk verder te zetten en te focussen op een beleid dat kinderen en jongeren op de eerste plaats zet. Waarbinnen er plaats is voor voldoende kwalitatieve activiteiten en een goede schoolinfrastructuur. Daarnaast zal ik alle inspanningen rond energie en duurzame ontwikkeling verder opvolgen met een klimaatplan dat ons klaarmaakt voor de toekomst.”