Twee nieuwe Nederlandstalige crèches in Elsene

14 November 2022

Elsene

Twee nieuwe Nederlandstalige crèches in Elsene

Bij de projectoproep gelanceerd door de gemeente overtuigde de kandidatuur van Lutgardis de jury door hun pedagogisch project en vooral door het milieugevoelige aspect ervan.    

Binnenkort openen er twee gloednieuwe Nederlandstalige en duurzame kinderdagverblijven met plaats voor 74 ketjes. Dit in samenwerking met collega-schepenen Nevruz Unal (Wijkcontracten) en Anaïs Camus (Allerkleinsten).

Het eerste kinderdagverblijf ‘Mandala’ werd eind april feestelijk geopend en is gelegen tussen de Kerckxstraat en de Graystraat. In het gloednieuwe gebouw mét tuin is er plaats voor minstens 40 kindjes. Dit project werd gerealiseerd binnen het wijkcontract Maalbeek. Binnen enkele jaren opent vlakbij in de Graystraat ook de eerste Nederlandstalige gemeentelijke kleuter- en lagere school. Een vlotte overgang tussen de kinderopvang en de kleuterklas is dus verzekerd!

De tweede crèche is gelegen in de autoluwe wijk op de Solvaysite langs de Elsensesteenweg. Vanaf de zomer kunnen hier nog eens 34 kindjes terecht. Opnieuw ging er in de renovatie extra aandacht naar voldoende buitenruimte om te spelen.

Beide crèches zullen worden uitgebaat door de vzw Kinderdagverblijf Lutgardis Elsene. Lutgardis, erkend door Kind en Gezin, is een Nederlandstalige uitbater die reeds de crèche en de kleuterschool in de Émile Bécostraat in Elsene uitbaat.

Bij de projectoproep gelanceerd door de gemeente overtuigde de kandidatuur van Lutgardis de jury door hun pedagogisch project en vooral door het milieugevoelige aspect ervan. Zo zorgen ze voor een duurzame en creatief-educatieve invulling van beide crèches met biologische voeding en verantwoord speelgoed. Want onze allerkleinsten verdienen alleen het allerbeste!

LEES HET ARTIKEL IN BRUZZ

Bron: Info XL mei-juni 2022