Kris Vanslambrouck volgt Esmeralda Van den Bosch op als schepen in Vorst

23 November 2023

Vorst

Kris Vanslambrouck volgt Esmeralda Van den Bosch op als schepen in Vorst

"Ik wil vooral focussen op de opmaak van het nieuwe cultuurbeleidsplan"

Na 5 jaar als schepen voor Groen in Vorst geeft Esmeralda Van den Bosch de fakkel door aan gemeenteraadslid Kris Vanslambrouck. Van den Bosch start in januari als leidinggevende en pedagogisch coach bij kinderopvanglocatie De Kollebloem in Etterbeek.

Schepen in Vorst Esmeralda Van den Bosch stopt als schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, Mobiliteit en Dierenwelzijn. De bevoegdheid van Mobiliteit gaat naar Ecolo-schepen Alain Mugabo. Groen-gemeenteraadslid Kris Vanslambrouck neemt Nederlandstalige aangelegenheden en Dierenwelzijn over.


Esmeralda Van den Bosch gaat aan de slag als leidinggevende en pedagogisch coach bij kinderopvanglocatie De Kollebloem in Etterbeek en blikt tevreden terug op de afgelopen 5 jaar:


“Na 5 jaar met volle passie voor mijn schepenambt bij de gemeente Vorst is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. De kinderopvang staat vandaag voor enorme uitdagingen en ik wil meewerken aan duurzame oplossingen, want elk gezin heeft recht op kwalitatieve opvang.


Ik kijk met trots terug op een aantal verwezenlijkingen. Ik denk onder meer aan plannen die in de stijgers staan voor de heraanleg van het hart van Vorst, voor de autoluwe wijk Neerstalle, de bijkomende fietsparkeerplaatsen en de beveiliging van schoolomgevingen, maar ook op de vele fijne culturele initiatieven in onze gemeente zoals Parcours 1190, de renovatiewerken in onze schoolgebouwen en het verfrissende en actuele aanbod van Bib Vorst.


Ik blijf actief binnen de lokale groep van Vorst, de inzet van onze gemotiveerde ambassadeurs heeft me geïnspireerd om mijn engagement verder te zetten in de praktijk. Ik wens mijn opvolgers Kris en Alain veel succes en ben ervan overtuig dat zijn mijn werk met evenveel enthousiasme zullen voortzetten.”


Kris Vanslambrouck is niet helemaal nieuw op het toneel, want hij oefende het schepenambt al uit in 2021 toen hij Van den Bosch verving tijdens haar zwangerschapsrust. Hij blikt dan ook positief vooruit:

“Ik kijk ernaar uit om het fantastische werk van Esmeralda verder te zetten. Ik wil vooral focussen op de opmaak van het nieuwe cultuurbeleidsplan en het op peil houden van de kwaliteit van onze gemeentelijke diensten. Daarnaast wil ik het beleid inzake dierenwelzijn verder uitbouwen en ervoor zorgen dat de beschikbare info nog beter verspreid wordt.”