Vorst

 

Wie zijn we?


Ook in Vorst is Groen actief: we hebben met Esmeralda Van den Bosch een geweldige schepen en met Deniz Agbaba een geëngageerd OCMW-raadslid. In de gemeenteraad werken we hecht samen met onze vrienden van Ecolo, en onze leden zetten zich op allerlei manieren in voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere gemeente.

Wil je graag kennismaken, kom dan zeker eens langs op een van onze vergaderingen of werk mee een actie uit! Geef voorzitter Kris Vanslambrouck een seintje en hij vertelt je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

 

 

Onze schepen

12-Esmeralda-Van-den-Bosch_Vorst.jpg

Esmeralda Van den Bosch

Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden

 

‘Enabler’- een persoon die dingen mogelijk maakt. Dat deed ik in de afgelopen 5 jaar, zodat de stem van jonge vakbondsafgevaardigden gehoord werd. Zodat jonge mensen kansen en ruimte krijgen om te experimenteren. Zodat vrijwilligers die hun tijd en energie investeren in meer sociale rechtvaardigheid, gewaardeerd en ondersteund worden.

Toen ik naar Brussel verhuisde, ging ik op zoek naar een plek waar ik nog wat groen vlakbij de deur kon vinden. Zo kwam ik terecht in Vorst. En meteen ook daarom wil ik me inzetten om het groene karakter en de leefbaarheid van Vorst te bewaren. Er werd de afgelopen jaren heel wat bijgebouwd in ons stukje van Brussel. Meer mensen betekent ook dat meer mensen moeten kunnen gebruik maken van groene ruimtes, maar ook van gemeenschappelijke goederen zoals onderwijs, kinderopvang en culturele activiteiten.

Als schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden wil ik inzetten op een cultuurbeleid dat nabijheid en sociale cohesie versterkt. Ik wil ervoor zorgen dat er genoeg plaatsen zijn in Nederlandstalige scholen en crèches, maar vind het ook belangrijk dat onze scholen ondersteund worden in het omgaan met de verschillende vormen van diversiteit waarmee ze geconfronteerd worden. Als fervent fietser wil ik er ook mee over waken dat fietsen in Vorst niet meer levensgevaarlijk hoeft te zijn.