Vorst

Kris Vanslambrouck

Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden en Dierenwelzijn in Vorst

Na mijn studies pol & soc gooide ik mezelf in het 11.11.11-avontuur. Die wereld fascineerde me zo hard dat ik besloot te blijven plakken, en kijk: anno 2023, ben ik er nog steeds bij.

Met mijn rechtvaardigheidsgevoel kon ik natuurlijk niet anders dan mijn weg te vinden naar Groen, toen nog Agalev. Thema's als natuurbehoud, klimaatrechtvaardigheid, sociale rechtvaardigheid, en cultuur zijn mijn drijfveren.

Na mijn verhuis naar Brussel dook ik in Groen Sint-Gillis, nu ben ik actief bij onze lokale groep in Vorst. Na mijn verhuis naar Vorst begon ik aan de uitbouw van een netwerk: ik ben actief bij Ten Weyngaert, Duurzame Wijk Wiels en ben mede-oprichter van de coöperatieve winkel Bloom.

Dit werd beloond in 2018, na een supercampagne met Ecolo werden we de grootste partij, Groen scoorde een zetel, en Esmeralda werd schepen. Ik zetelde als gemeenteraadslid. Nu Esmeralda nieuwe plannen smeedt, ben ik haar vervanger in het schepencollege tot het einde van deze legislatuur. 

 

"Na 30 jaar engagement bij Groen, één jaar schepen worden, hoe mooi is dat?"

 

Ik probeer dag na dag het fantastische werk van Esmeralda verder te zetten: topdienstverlening, een gloednieuw cultuurbeleidsplan en een diepere duik in het beleid rond dierenwelzijn. Kom gerust eens hallo zeggen in de straten van Vorst. Ik kijk er naar uit!