Sint-Agatha-Berchem

Katia Van Den Broucke

Schepen in Sint-Agatha-Berchem

Katia is schepen van klimaat, transitie, duurzame ontwikkeling, leefmilieu, participatie, wijkcomités, gelijke kansen en leven in diversiteit, Nederlandstalig onderwijs, Nederlandstalige bibliotheek, Nederlandstalige cultuur en jeugd in Sint-Agatha-Berchem.

Na mijn studies Ergotherapie in Brugge ruilde ik in 1987 West-Vlaanderen in voor Brussel. Van 1987 tot 2003 was ik werkzaam in een instelling voor personen met een fysieke beperking. In 2003 kreeg ik de kans om op het kabinet van Adelheid Byttebier (Vlaams Minister van Welzijn) te werken. Van 2004 tot 2009 was ik medewerker op de Groen-fractie van het Brussels parlement, daarna werd ik persoonlijk assistent van Staatssecretaris Bruno De Lille.

 

"Voor mij staat de mens centraal. Als schepen bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs zet ik in op het welzijn van de kinderen. Ik wil hen de mogelijkheid bieden om op te groeien tot jongeren die zich goed in hun vel voelen, jongeren die openstaan voor diversiteit, jongeren die tolerant zijn, respect hebben voor wie anders is." 

 

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan koken en gezellig tafelen met vrienden. Als gepassioneerd breister liggen mijn breinaalden nooit ver weg.