Ecolo-Groen Koekelberg trekt naar de kiezer met nieuwe én vertrouwde gezichten

23 Juni 2023

Koekelberg

Ecolo-Groen Koekelberg trekt naar de kiezer met nieuwe én vertrouwde gezichten

"Het is onze ambitie om ons project verder te zetten: we zitten nog boordevol plannen voor Koekelberg"

Ecolo-Groen Koekelberg trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 naar de kiezer met nieuwe én vertrouwde gezichten: Marie Bijnens, Krishna De Schutter en Muriel de Viron zullen de lijst aanvoeren. Uittredend schepen Anne Tyssaen zal de lijst ten volle steunen bovenaan de tweede kolom en Tinne Van der Straeten, Minister van Energie in de Federale regering, zal de lijst duwen. "Het is onze ambitie om ons project verder te zetten: we zitten nog boordevol plannen voor Koekelberg", klinkt het bij de kandidaten.


In 2018 volgde Marie Bijnens Tinne Van der Straeten op als Schepen voor Mobiliteit en Nederlandstalige Aangelegenheden in Koekelberg. Sindsdien zet ze haar schouders onder veiligere en aangenamere schoolomgevingen en nam ze het lokale Nederlandstalig cultuurbeleid in handen samen met de verschillende Nederlandstalige partners: "Koekelberg is dynamisch en inspirerend, maar staat ook voor uitdagingen. Ik werk als schepen aan concrete oplossingen die het leven voor de inwoners elke dag weer een beetje beter maken. Dat project wil ik ook in 2024 verderzetten."
Ook huidig Schepen van Openbare werken, Digitalisering, Internationale Samenwerking en Volksgezondheid Muriel de Viron zit nog boordevol plannen: "Verkeersveiligheid, luchtvervuiling en geluidsoverlast aanpakken blijft onze prioriteit, want opgroeien in een veilige stad met gezonde lucht is een basisrecht. Ook wil ik vanuit mijn bevoegdheid voor Openbare Werken de verbouwing van basisschool De Kadeekes en het Paviljoen in het Elisabethpark tot een goed einde brengen."


Met de steun van uittredend schepen van Leefmilieu, Energietransitie, Klimaatactie Plan Anne Tyssaen trekt Ecolo-Groen naar de Koekelbergse kiezer met een ervaren en gemotiveerd team: "Door onze krachten opnieuw te bundelen, kunnen we de klimaatcrisis ook vanop het lokale niveau bestrijden en zorgen we ervoor dat iedereen mee kan in de klimaattransitie."
Toch zetten de partijen ook in op vernieuwing en een frisse wind met nieuwkomer Krishna De Schutter is Document, Data and Risk Manager bij ENGIE Electrabel en woont al 25 jaar in Koekelberg: “De afgelopen jaren was ik sterk geëngageerd in het bestuur van Archipel19, het gemeenschappelijk franstalig cultureel centrum van Koekelberg Sint-Agatha-Berchem.  Ik wil dit engagement graag verderzetten binnen de gemeente. Ik woon hier graag en zet me helemaal in voor een groener en gezonder Koekelberg waar het goed leven is."


Tinne Van der Straeten was voormalig schepen in Koekelberg tot ze na bijna 10 jaar haar comeback maakte in de nationale politiek en werd verkozen als federaal Kamerlid. Sinds oktober 2020 is ze Energieminister in de federale regering waar ze zich inzet voor de betaalbaarheid van de energiefactuur en de versnelling van de energietransitie. Haar steun als lijstduwer is een teken van groot vertrouwen in de ploeg die de leden gekozen hebben. “Koekelberg is de laatste jaren enorm veranderd. Met deze ploeg gaan we op de ingeslagen weg verder en zorgen we voor veilige wegen, meer groen en gezondere lucht en betaalbaar wonen. Daar ga ik samen met de gedreven ploeg campagne voor voeren.”