Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Goed bestuur

Jij bepaalt mee hoe jouw gemeente er morgen uitziet.

We willen een transparante democratie: begrijpbaar en toegankelijk voor iedereen. Achterkamerpolitiek is volledig verleden tijd: inspraak en participatie zijn de norm. Inspraak moet er van bij het begin van projecten zijn, niet alleen op het einde zoals vandaag te vaak het geval is. Zo krijgen we betere en meer gedragen projecten.  Een...

Lees Meer ›

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is een basisrecht. Elke inwoner, van jong tot oud, moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen.

Stads- en dorpskernen autoluw. Het Brussels Hoofdstedelijke Gewest moet van 30 kilometer per uur de norm maken in Brussel.  Zwaar vrachtvervoer moet zo veel mogelijk uit woonkernen gehouden worden.  Meer middelen voor afgescheiden fietspaden en voetpaden, om conflicten met sneller en zwaarder verkeer zo veel mogelijk te vermijden. 

Lees Meer ›

Luchtkwaliteit

Snuif de frisse lucht op, kuier door gezellige straten en kom tot rust in verkwikkend groen. Wie wil er nu niet in zo'n buurt wonen? Wij kiezen voor een gemeente op mensenmaat waar het aangenaam wonen, werken en wandelen is.

Het kan anders: ons plan voor propere Brusselse lucht   Meer (elektrische) fietsen en proper collectief vervoer in plaats van auto’s en individueel gemotoriseerd vervoer   Propere, zuinige MIVB bussen en vuilniswagens   Vergroening van de autofiscaliteit door de invoering van ecoscore en een slimme kilometerheffing in heel Brussel  ...

Lees Meer ›