Thomas Naessens en Nathalie de Swaef trekken de lijst Ecolo-Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Jette

01 Juni 2023

Jette

Thomas Naessens en Nathalie de Swaef trekken de lijst Ecolo-Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Jette

"Samen met Thomas en Bernard wil ik op pad gaan om de bewoners te ontmoeten, zodat we onze waarden met meer Jettenaren kunnen delen."

Ecolo-gewestelijk parlementslid Thomas Naessens en Mobiliteitsschepen Nathalie De Swaef vormen het duo dat de lijst Ecolo-Groen zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Jette. De keuze is bekrachtigd door de lokale groepen van Ecolo en Groen Jette. Ook Bernard Van Nuffel, eerste schepen en al 12 jaar in het college, zal een centrale rol spelen en zich opnieuw achter het collectieve project scharen.

Thomas Naessens: "Ecolo-Groen verbetert al 20 jaar aanzienlijk de levenskwaliteit van de inwoners van Jette. Ons doel is van Jette een gemeente te maken waar ieder zich goed voelt en waar het goed leven is, rekening houdend met de huidige klimatologische, sociale (en democratische?) uitdagingen. Met al onze leden, met Nathalie en de energie die zij aanwendt, met Bernard en zijn expertise die iedereen in Jette erkent, kijk ik ernaar uit om zo snel mogelijk alle inwoners van Jette te ontmoeten om een sterk en coherent politiek project op te bouwen en voor te stellen.”

Nathalie De Swaef: "De afgelopen jaren hebben ecologisten bijgedragen tot de noodzakelijke transformatie van Jette. Ik denk bijvoorbeeld aan de staat van dienst van Bernard voor de verfraaiing van de straten van Jette, de investeringen in grote gemeentelijke projecten (tram 9, Spiegelplein, enz.) en de acties tegen de gevolgen van de klimaatverandering (aanleg van groene ruimten zoals de microbossen in het hart van de wijken, betere waterinfiltratie ). Samen met Thomas en Bernard wil ik op pad gaan om de bewoners te ontmoeten, zodat we onze waarden met meer Jettenaren kunnen delen".

Thomas Naessens is momenteel lid van het Brussels parlement, waar hij zich bezighoudt met voedselvraagstukken en de noodzakelijke economische transitie. Hij was tussen 2018 en 2022 gemeenteraadslid voor Jette en was tussen 2020 en 2022 ook fractieleider met Salima Barris.

Als leraar van opleiding en natuurgids is Thomas al bijna 10 jaar betrokken bij burgerinitiatieven in Jette. Hij is met name betrokken geweest bij het Centre d'Entraide de Jette, waar hij geconfronteerd werd met de urgentie van de sociale crisis en de zeer reële nood van sommige medeburgers.

Nathalie De Swaef is sinds 2016 schepen van Mobiliteit in Jette. Haar doel is ervoor te zorgen dat mobiliteit hand in hand gaat met solidariteit, door de nodige alternatieven te ontwikkelen voor inwoners van Jette die geen auto hebben. In het bijzonder heeft ze geholpen om het aantal Cambio deelwagens in Jette drastisch te verhogen en om de voetgangers- en fietsroutes naar school veiliger te maken. Nathalie is ook schepen van Internationale Solidariteit. Tussen 1018 en 2021 was ze schepen voor Nederlandstalige Zaken, waar ze samen met Bernard Van Nuffel het project voor de nieuwe academie en de nieuwe Poelbosschool vooruit hielp.

Thomas Naessens, Nathalie De Swaef, Bernard Van Nuffel: "Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 moeten de inwoners van Jette een sterker antwoord krijgen op de klimaat sociale en democratische uitdagingen in de gemeente. Om dit te bereiken is het essentieel dat Ecolo-Groen nog sterker uit de stembus komt. De verkiezingen van 2024 zijn een kans om een nieuw meerderheidsproject te creëren, een nieuw sociaal contract met de Jettenaren.”